Tsuchimochi: 100 Beroemde Aangezichten van Tokyo

Dat Tokyo een fascinerende stad is kunnen wij persoonlijk bevestigen. Het is een stad met vele grote en kleine wijken met elk een eigen sfeer een aanbod. Het is een stad waar modern en traditioneel hand-in-hand gaan en tegelijkertijd een stad waar traditioneel en modern constant in gevecht met elkaar lijken te zijn, waar groot en klein elkaar afwisselen, en waar afstandelijk en knus je achter elke hoek weer doen belagen.

 

Betoverd door Tokyo

Ook Tsuchimochi is betoverd door deze stad en besloot in 2013 een bijzonder project te starten: in de voetsporen treden van Hiroshige, een beroemde Ukiyo-E kunstenaar (Japanse prentkunst op hout) die 160 jaar geleden 100 aangezichten van (het toenmalige) Edo maakte.

Deze verzameling met de titel “Honderd Beroemde Gezichten op Edo” is inspiratie geweest voor velen, waaronder Vincent van Gogh, en recentelijk Tsuchimochi.

 

Niet alleen een eerbetoon

Hij wilde niet alleen Hiroshige eren maar ook een verzameling vernieuwde aangezichten tonen van deze unieke stad. En dat is hem uitzonderlijk goed gelukt! Onderstaand een deel van Tsuchimochi’s 100 aangezichten van Tokyo! Kijk voor de gehele collectie (op normaal formaat) op Behance of Tsuchimochi’s facebook.

 

Bronnen: 1, 2.

Dit artikel – Tsuchimochi: 100 Beroemde Aangezichten van Tokyo – verscheen voor het eerst op 7 september 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 7 september 2018.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X