Kameido Tenjin. Een werk van Tsuchimochi uit zijn reeks "100 Beroemde Aangezichten van Tokyo".

Tsuchimochi: 100 Beroemde Aangezichten van Tokyo

Dat Tokyo een fascinerende stad is kunnen wij persoonlijk bevestigen. Het is een stad met vele grote en kleine wijken met elk een eigen sfeer een aanbod. Het is een stad waar modern en traditioneel hand-in-hand gaan en tegelijkertijd een stad waar traditioneel en modern constant in gevecht met elkaar lijken te zijn, waar groot en klein elkaar afwisselen, en waar afstandelijk en knus je achter elke hoek weer doen belagen.

Betoverd door Tokyo

Ook de Japanner, Tsuchimochi is betoverd door deze stad en besloot in 2013 een bijzonder project te starten: in de voetsporen treden van Hiroshige, een beroemde Ukiyo-E kunstenaar (Japanse prentkunst op hout) die 160 jaar geleden 100 aangezichten van (het toenmalige) Edo maakte. Deze verzameling met de titel “Honderd Beroemde Gezichten op Edo” is inspiratie geweest voor velen, waaronder Vincent van Gogh, en recentelijk Tsuchimochi.

Niet alleen een eerbetoon

Hij wilde niet alleen Hiroshige eren maar ook een verzameling vernieuwde aangezichten tonen van deze unieke stad. En dat is hem uitzonderlijk goed gelukt! Onderstaand een deel van Tsuchimochi’s 100 aangezichten van Tokyo!

De Ukiyo-E invloeden zijn duidelijk terug te vinden in alle illustraties, maar geven tegelijkertijd een hele moderne twist aan het geheel. Ook de soms wat fantastische elementen komen goed tot hun recht.

Wil je meer te weten komen over dit bijzondere kunstproject en alle 100 beroemde aangezichten van Tokyo bewonderen? Dan kun je de gehele collectie van Tsushimochi bekijken op Behance of Tsuchimochi’s facebook.

Bronnen: 1, 2.
Dit artikel – Tsuchimochi: 100 Beroemde Aangezichten van Tokyo – verscheen voor het eerst op 7 september 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 7 september 2018.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie