Uit eten bij het Pokémon Café in Tokyo!

Sinds maart 2018 kunnen Pokémon fans hun lol op met het eerste, permanente Pokémon Café in Tokyo, Japan. Niet al te ver van hartje Tokyo kun je niet alleen een bezoek brengen aan dit café maar ook aan het Pokémon Center Tokyo DX in Nihonbashi Takashimaya dat op dezelfde verdieping van het gebouw zit. Een zeer populaire plek voor Pokémon fans van over de hele wereld en het café zit dan ook maar al te vaak ram vol. Maar hoe is zo’n bezoek aan het Pokémon Café nou?

Reserveren is een must

Het Pokémon Café zelf heb je snel genoeg gevonden, maar heb je niet gereserveerd? Dan kom je al snel van een koude kermis thuis. Grote kans namelijk dat er geen enkel plekje meer vrij is wanneer je ongepland een bezoek wilt brengen. Reserveren is dan ook absoluut noodzakelijk.

Reservaties kunnen vanaf een maand van tevoren gemaakt worden. Dus als je op 1 oktober wil reseveren, kan je op 1 september al een reservering maken. En je moet er zeker snel bij zijn als je op tijdens “normale” eettijden wilt lunchen (tussen 12:00 en 13:00) of dineren (tussen 17:00 en 19:00). Goed om te weten is dat reserveren alleen mogelijk is via de officiële website. Bieden ze ergens anders een reservering aan? Dan is dit vak een nep website.

Tijdens het reserveren kies je een tijdslot van anderhalf uur waaraan je je ook moet houden. Je hebt slechts anderhalf uur en je krijgt geen minuut langer. Let goed op dat je eindtijd helemaal vast staat. Kom je dus een half uur later binnen? Dan heb je nog maar een uur over, de eindtijd schuift niet met je mee.

Overigens krijg je aan het einde van de reservering ook nog de optie om alvast enkele bijzondere goodies te selecteren. Dit is unieke merchandise die je alleen kunt krijgen door ze nu alvast bij te boeken. Denk hierbij aan bijzondere plushies of file holders.

Naar binnen

Voor je tijdslot begint zul je eventjes moeten wachten in de rij. Daar zal je reservering gecontroleerd worden en wordt je naar je tafel begeleid. Als je tijdens het reserveren goodies hebt besteld, staan deze al voor je klaar in een goodiebag.

Vervolgens wordt het gehele bestelproces uitgelegd en krijg je een tablet om je bestellingen te plaatsen. De schermteksten zijn ook in het Engels beschikbaar en overal staan plaatjes bij, dus je hoeft niet bang te zijn dat je per ongeluk iets verkeerds besteld. Je kan tot een half uur voordat je weer moet gaan blijven bestellen. Net voordat dit laatste half uur ingaat komt het personeel vragen of je nog iets wil van het menu. Alles komt automatisch op je rekening terecht en je betaald na je gegeten hebt bij de kassa.


Eten in sfeer

Het café zelf is aangekleed met allerlei Pokémon decoraties. Denk aan knuffels, merchandise en illustraties, maar ook zijn er speciale kunstwerken die gemaakt zijn door o.a. Ken Sugimori (de man die Pokémon ontwerpt en illustreert) en de mangaka van de Pokémon manga die prominent aan de muren hangen. Ook zijn er TV’s die de nieuwste Pokémon games en anime promoten.

Het grote licht aan het plafond heeft de vorm van een Pokéball en wordt er muziek uit verschillende Pokémon games afgespeeld. En kom je rond Halloween of kerstmis, dan is het decor van het Pokémon Café daar op afgestemd!


Passend menu

Alles op het menu is natuurlijk gebaseerd op Pokémon! Zo zijn er o.a. een Eevee hamburger, Gengar smoothie, Pikachu curry, en Mimikyu crepes. En mocht je rond Halloween of kerstmis langskomen, dan zijn er exclusieve menu-items die je ook kan pakken! Ik had bijvoorbeeld een Gastly burger genomen die alleen rond Halloween op het menu staat.

Bij je bestelling heb je soms de keuze om ook de mokkken, glazen of borden mee te bestellen, die je vervolgens mee naar huis mag nemen! Ik kreeg bij mijn Gengar smoothie het glas waarop Gengar’s gezicht staat afgebeeld dus ook mee naar huis. Zo kan je dus exclusieve goodies krijgen die je nergens anders kan kopen!

Smakelijk eten

En hoe is het eten zelf? Het is erg lekker! Eerlijk is eerlijk, de frietjes bij mijn burger waren wat lauwtjes, maar de Gengar smoothie maakte alles weer goed. Als je hier ooit komt, pak die smoothie! Jammer genoeg is mijn maag niet groot genoeg om al het lekkers te proberen, maar je kan er zeker goed eten! Er is voor iedereen wat wils. Koffie, latte, zoete drankjes, parfaits, curry, hamburgers, crepes, en nog veel meer!


Bijzonder bezoek

En als je een beetje geluk hebt, komt er tijdens je lunch of diner een special guest op bezoek! Ik had dit geluk en tijdens mijn lunch kwam Eevee op bezoek om bezoekers van het café te entertainen. Er werd gedanst, handjes geschud en geposeerd voor foto’s!

Nog iets voor onderweg

Na afloop kun je bij de kassa betalen. Maar je hebt nog de kans om voor het betalen nog even tegenover de kassa te kijken naar exclusieve Pokémon Café goodies om te kopen. Dit zijn o.a. mokken, bekers, borden en knuffels, maar ook koekjes en andere zoetige snacks!

Mocht je bij je bestelling net zoals ik een mok, glas of bord van je eerdere bestelling hebben meebesteld, dan krijg je die hier mee. En mocht je daarna nog niet uitgewinkeld zijn, dan kan je altijd nog bij het Pokémon Center ernaast nog vergapen al allerlei andere soorten Pokémon merchandise!

Kortom, dit café is een absolute must-visit en een hele toffe ervaring voor elke Pokémon fan!

Sander
contact@sandervanderham.nl

Sander is een enthousiaste figure verzamelaar met een uitgebreide collectie en een nog uitgebreidere wishlist! Graag deelt hij zijn kennis en enthousiasme rondom figures en het verzamelen ervan met jullie!

Geen reactie's

Geef een reactie