Under the Sea: Inspirerende J-fashion in Amsterdam

In het zonnige weekend van 7 en 8 mei werd er een groots evenement georganiseerd door Street Fashion Europe. Al een paar jaar lang worden er J-Fashion evenementen gehouden op de mooiste plekken in Europa. Zo was er Enchanted in Londen, La Vie en Rose in Parijs en dit jaar dus in Amsterdam, Nederland!

 

Tropeninstituut

Het hoofd-evenement vond plaats in het o-zo chique gebouw van het Tropeninstituut te Amsterdam. Natuurlijk was niet alleen het gebouw mooi, de bezoekers zagen er stuk voor stuk prachtig uitgedost (en in thema) uit, wat wil je ook bij zo’n fancy international fashion evenement.

Er waren behalve Nederlanders mensen vanuit heel Europa maar zelfs ook uit de Verenigde Staten gekomen, dat beloofde veel goeds. Ook waren er voor Under the Sea waren er een aantal erg bijzondere Japanse fashion-gerelateerde gasten uitgenodigd:

De gasten tijdens de Q&A sessie.

De gasten tijdens de Q&A sessie.

Mari Nakamura: Designer van het lolita fashion merk Juliette et Justine. Dit merk staat bekend om het vele gebruik van oude klassieke schilderijen en elegante vormen in hun designs. Ze hebben speciaal voor Under the Sea een design meegebracht in het zee-thema!

Mariko Suzuki: voormalig hoofdredacteur van Kera magazine en de Gothic Lolita Bible. Afgelopen jaar heeft ze ook iets nieuws uitgebracht: de Tokyo-guide voor lolita’s, erg handig voor als je naar Japan wilt en geen van de belangrijke spots wil missen. Mariko Suzuki heeft een uitgebreide en interessante lezing gehouden over de ontwikkeling van lolita fashion.

Mari Nakamura (left) & Mariko Suzuki (right) - foto via

Mari Nakamura & Mariko Suzuki – foto via Jstreetstyle

Ayumi Watanabe: Designer van het merk RoseMarie Seoir (voorheen Syrup), die zich focust op zachte elegante vrouwelijke kleding die ook alledaags gedragen kan worden (denk richting Larme Kei). Veel van de kledingstukken die ze meegebracht hadden voor verkoop waren al weg voordat ik ze kon zien, erg populair dus!

Kimura Yu: kawaii ambassador en designer van haar eigen kawaii fashion labels Kokokim en Royal Princess Alice! Yu-chan, zoals ze ook wel genoemd wordt, is misschien wel de meeste schattigste persoon die je ooit tegen zal komen! Ze heeft haar kledinglijn laten zien op een eigen fashionshow en natuurlijk kon je het ook ter plekke kopen. Daarnaast was ze zo superlief om met haar fans op de foto te gaan!

Een foto van Kimura Yu en haar modellen, van haar instagram.

Een foto van Kimura Yu en haar modellen, via haar instagram.

Koitsukihime: een poppenmaakster die bijzondere zeer-gedetailleerde porseleinen ball-jointed dolls maakt en daarnaast ook geholpen heeft bij meerdere designs van lolita jurken, o.a. Voor Baby The Stars Shine Bright.

Mamechiyo: een moderne kimono designer. Ze bracht ons op Under the Sea een erg inspirerende fashion show waarin kleurige kimono designs gecombineerd werden met lolita-achtige elementen. Mamechiyo is erg bekend in de fashion wereld, en er hangt zelfs werk van haar in het Van Gogh-museum! Je kunt de lijn van moderne kleurrijke designs ook zien op Instagram.

Een kijkje achter de schermen waar Mamechiyo een van de modellen klaarmaakt. Foto door C0re2 Photography.

Een kijkje achter de schermen waar Mamechiyo een van de modellen klaarmaakt. Foto door C0re2 Photography.

Akira: Last but not least, want bezoekers zwijmelden helemaal weg bij Akira’s cool-heid. Ze zag er dan ook geweldig uit in prins-achtige kleding. Akira is een actrice, getalenteerde rock-artieste en model uit Kera en Gothic Lolita Bible.

 

Shoppen en entertainment

Met zo’n line-up kon het natuurlijk niet mis gaan, maar behalve een aantal schitterende shows waren er natuurlijk ook veel kraampjes waar allerlei J-fashion items gekocht konden worden. Echte shop-a-holics konden helemaal los gaan, met een VIP-ticket kon je namelijk een uur eerder naar binnen dan de rest. 

Naast de Japanse merken, waren er indie-designers van over de hele wereld aanwezig. Het was erg leuk om te zien hoe J-Fashion zijn invloed heeft, er waren zoveel mooie originele dingen te koop!

Kleding van Juliette et Justine met op de achtergrond het mooie Tropeninstituut.

Kleding van Juliette et Justine met op de achtergrond het mooie Tropeninstituut.

Om het nog chiquer te maken werd op de zondag een tea party georganiseerd in het schitterende en luxe Intercontinental hotel aan de Amstel, waar we konden genieten van thee, lekkere hapjes en natuurlijk scones! Ook de gasten waren er bij en velen namen deze kans om met hun op de foto te gaan.

Vooral Akira was ontzettend populair, ze heeft dan ook velen laten blozen met haar coole, sexy en romantische poses. Aan het einde van de middag was er een verloting van een aantal leuke prijzen mochten de Japanse gasten hun favoriete outfit van een van de tea-party bezoekers kiezen.

teap

aki

Drie keer raden wie Akira’s favoriet was, alsof we het nog niet heet genoeg hadden 😉 !

Het zal niet vaak gebeuren dat je zoveel mooie en interessante J-fashion enthousiastelingen bij elkaar zal zien en het was dan ook een weekend om nooit te vergeten! De volgende foto’s zijn gemaakt door de officiële fotografen voor Under the Sea, leuk om een impressie van de sfeer en fashion te krijgen!

Foto door Miradel

Foto door Miradel

 

Benieuwd naar nog meer foto’s van Under the Sea? Kijk dan op de Flickr pagina van Street Fashion Europe.

Petra is het liefste creatief bezig en wanneer ze niet aan de gang is met een nieuw kawaii project, schitterend kostuum, of nieuwe lolita co-ord samen te stellen, schrijft ze erover voor The Sushi Times.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X