Unicorn Gundam en de Gundam Base (Reistip)

Odaiba is een schitterend gebied in Tokyo, pal naast de zee. Het is niet alleen het thuis van zeer ruim opgezette parken en wandelpaden maar ook van bijzondere architectuur en veel vermaak. Zo is er een reuzenrad, vind je er de Teamlab Borderless tentoonstelling, tal van winkels en restaurants en een gigantisch standbeeld van een fictieve robot: De Unicorn Gundam.

Unicorn Gundam

Als er iets is waar Odaiba in Tokyo bekend om is, is het wel de enorme 1:1 op replica van een Gundam. Deze staat pal voor het grote Diver City winkelcentrum en trekt van ver al de aandacht naar zich toe. Waar er tot  de lente van 2017 nog een klassieke Gundam van 18 meter stond heeft er inmiddels een gigantische RX-0 Unicorn Gundam replica uit de Mobile Suit Gundam Unicorn series zijn intrek genomen. Met maar liefst 19,7 meter lang is het een indrukwekkend gezicht.

In tegenstelling tot zijn voorganger kan de Unicorn een klein transformatie voltooien. Deze start om 09:00, 11:00, 13:00, 15,00 en 17.00 en duurt een paar minuten. Hierbij verschijnen er enkele lichten en schuiven er extra stukken uit de Gundam naar voren. Deze transformatie is tijdens het daglicht niet echt de moeite waard. Maar in de avonduren des te meer! Sterker nog, tussen 19.30 en 21:30 kun je elk half uur genieten van een extra speciale transformatie show.

Trailer shop en Gundam Café

Aan de voet van deze enorme Gundam vind je ook nog de zogenaamde trailershop. Hier kun je kleine souvenirs en gundam merchandise halen. En is het het verzamelpunt voor diverse speciale Gundam evenementen die zo nu en dan georganiseerd worden.

Ook vind je hier het Gundam Café. Welke eerlijk gezegd een beetje tegenvalt (ook vergelijken met de Akihabara versie) maar toch een leuke ervaring kan zijn voor de fans. Voor het echte werk zul je echter Diver City zelf in moeten gaan.

Diver City Gundam Base

Binnenin het grote winkelcentrum Diver City vind je namelijk de Gundam Base. Een verdieping die geheel in het teken staat van Gundam, en met name de zogenaamd Gunpla. Dit zijn bouwkitten waarmee je je eigen Gundam op schaal na kunt bouwen. Deze hobby is wereldwijd al tientallen jaren razend populair en fans kunnen dan ook echt hun lol op in de Gundam Base.

Zoals gezegd vind je hier niet alleen een enorme winkel, maar ook een uitgebreide workshop ruimte waar je direct aan de slag kunt, is er een deel ingericht als museum, en kun je zelfs een kijkje nemen in de Gundpla fabriek. Op schaal dan.

Zo kun je al een klein kijkje in de keuken nemen om te zien hoe de verschillende Gunpla onderdelen gemaakt worden. Wat begint met gekleurde kunststof balletjes zoals je hierboven kunt zien.

Gunpla kampioenschappen

Grote favoriet tijdens een bezoek zijn ook de “special build” modellen die je kunt vinden. Waaronder de deelnemers aan de Gunpla Kampioenschappen. Deze prestigieuze wedstrijd brengt de beste “builders” ter wereld samen en vraagt het uiterste van ze op het gebied van creativiteit. Alle inzendingen worden gemaakt door diverse Gunpla kits samen te stellen, zelf nieuwe onderdelen te maken (van bijvoorbeeld sculpting clay) en tal van andere technieken.

Alles wordt uit de kast getrokken om spectaculaire nieuwe builds te maken en de hoofdprijs in de wacht te slepen. Bovenstaande creatie is een voorbeeld van zo’n special build. Er staan er echter tientallen om te bewonderen dus neem echt even de tijd om ze goed te bekijken. Het is namelijk af en toe onvoorstelbaar knap wat mensen weten te maken met deze model kits.

De Gundam zelf zien?

De Gundam en Diver City zelf zijn niet bepaald moeilijk te vinden. Het makkelijkste is om de zuidkant van Diver City op te zoeken. Welk makkelijk te bereiken is met een paar minuten lopen vanaf de Daiba , Fune-No-Kagakukan of Aomi metro stations.

Vergeet ook niet wat tijd in te plannen om de rest van Odaiba te zien! Want er valt genoeg te doen om je een paar dagen te kunnen vermaken. Meer weten over Odaiba? Of hoe je een reis naar Japan kunt plannen? Lees dan hier eens onze tips of de FAQ.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie