Upcoming Anime Herfst 2014

Ook al is de natuur met hoge temperaturen en tegelijkertijd gekleurde bladeren aan de bomen een beetje in de war, de anime voor het aankomende herfstseizoen zijn alweer aangekondigd! Zoals gebruikelijk heeft neregate weer een fantastisch overzicht voor ons gemaakt waarop een hoop nieuwe én oude series terug te vinden zijn.

Zo kunnen we deze herfst nieuwe seizoenen verwachten van o.a.: Log Horizon, Aikatsu!, Gundam (Build Fighters Try), Psycho Pass, Hitsugo no Chaika, Mushishi Zoku-Shou en WIXOSS. Natuurlijk zijn er ook meer dan voldoende nieuwe series onderweg. Onderstaand vinden jullie een aantal series waar ik persoonlijk erg naar uit kijk!

Vergeet vooral niet om het totale overzicht te bekijken en laat ons weten op welke anime jij haast niet meer kan wachten!

 

Sanzoku no Musume Ronja

山賊の娘ローニャ

Genres: Adventure

Release: 11 oktober

Met kop-en-schouders staat Sanzoku no Musume Ronja, ofwel Ronja de Roversdochter bovenaan mijn lijst van must-see’s deze herfst. Het is een anime adaptie van het bekende kinderboek Ronja de Roversdochter door Astrid Lindgren.

Het verhaal volgt het meisje Ronja die samen met haar vader, de baas van een grote groep dieven en rovers, in een kasteel in het bos woont. Ze vult haar dagen met het ontdekken van de geheimen die schuil gaan achter de mysterieuze wezens in het bos.

Het verhaal zelf is nog niet eens waarom ik deze serie absoluut wil zien, het feit dat deze anime serie wordt gemaakt onder leiding van Goro Miyazaki, zoon van anime grootheid Hayao Miyazaki, is wel degelijk voldoende om me enthousiast te krijgen over deze serie.

Jammer genoeg moeten we wel de typische, schitterende, Ghibli stijl missen die je misschien zou verwachten (aangezien een Miyazaka betrokken is bij de productie) maar hopelijk maakt een sterke verhaallijn dit weer helemaal goed.

 

Akatsuki no Yona

暁のヨナ

Genres: Action, Comedy, Fantasy, Romance, Shoujo

Release: 28 september

Prinsessen, verraad, moord en romance, deze serie lijkt het allemaal te hebben!

Yona heeft het allemaal. Ze is een knappe prinses met de mooiste spullen, een liefhebbende vader en een sexy neef waar ze een crush op heeft; Soo-won. Het enige wat haar dag nog wel eens wat minder perfect wil maken is haar vervelende bodyguard Son Hal.

Maar haar bijna perfecte wereld wordt in één dag volledige verwoest wanneer Soo-won haar vader vermoord om de troon in handen te krijgen. Son Hak helpt Yona ontsnappen en samen beginnen ze aan een leven op de vlucht.

 

Madan no Ou to Vanadis

魔弾の王と戦姫 (ヴァナディース)

Genres: Adventure, Ecchi, Fantasy, Romance, Harem

Release: 4 oktober

Na zo’n zoetsappig liefdesverhaal over een prinses moet daar natuurlijk ook wat tegenover staan voor de mannen! Gelukkig heeft Madan no Ou to Vanadis een lekker hoog ecchi gehalte en heel veel actie!

In een wereld die lijkt op West Eruopa is oorlog nooit ver weg. Zeven beruchte vechters genaamd Vanadis, hebben van een machtige draak speciale wapens gekregen. Met deze wapens regeren elk van de Vanadis over een eigen gebied en menig mens heeft een gezonde angst voor de Vanadis en hun kracht.

Wanneer een jonge boogschutter met de naam Tigre op het slagveld wordt verslagen door Eleanor “Ellen” Vertalia, de Vanadis van Zhcted, kan hij met eigen ogen meemaken hoe krachtig de Vanadis zijn.

Als teken van genade en als erkenning van zijn vechtkracht besluit Ellen om het leven Tigre te sparen, maar dan wel in ruil voor zijn gehoorzaamheid en de belofte dat hij haar zal dienen. Zo ontstaat er een bijzondere relatie tussen de twee.

 

Kaitou Joker

怪盗ジョーカー

Genres: Adventure, Comedy, Mystery, Shounen

Release: 6 oktober

Kaitou Joker is een komische actie serie waarbij we het verhaal volgen van een mysterieuze dief die geen enkele uitdaging uit de weg gaat! Met een oneindige trukendoos weet hij keer op keer kostbare voorwerpen te stelen, maar natuurlijk wel met de nodige onschuldige flair!

Het eerste gevoel dat het zien van deze video bij me oproept is iets nostalgisch. Kaitou Joker voelt aan als het type serie dat ik vroeger keek en ook hier in Nederland nog wel eens op de buis zou kunnen verschijnen.

De animatie stijl is simpel, de humor van een slapstick niveau en alle typische anime gezichten en uitdrukkingen zijn aanwezig. Je merkt al dat deze serie geen langlopende of ingewikkelde verhaallijn zal hebben maar het moet doen met “losse” episodes met een snel tempo. Hartstikke leuk op z’n tijd!

 

Garo: Honoo no Kokuin

GARO 炎の刻印

Genres: Action, Demons

Release: 4 oktober

Een vrij heftige drama serie bomvol actie en demonen!

In de wereld zoals die nu is moeten dappere “Makai Ridders”, Horrors en demonen bevechten om de mensheid te beschermen. Koning Valiante denkt hier echter anders over en start een ware heksenjacht om de Makai Ridders en Makai Priestess te doen verdwijnen.

Jaren later is de Koning van Valiante oud en zwak en wordt hij van de troon gestoten door zijn adviseur. De prins van Valiante, Alfonso, en zijn moeder gaan samen op zoek naar  de Golden Knight Garo, een kind geboren uit een Makai Knight en (vermoorde) Makai priestess, om hen te helpen met het terugkrijgen van de troon.

Cross Ange: Tenshi to Ryuu no Rondo

クロスアンジュ 天使と竜の輪舞[ロンド

Genres: Action, Sci-Fi

Release: 5 oktober

Deze serie is een vreemde mix van allerlei verschillende elementen. Het wordt of een fantastisch leuk concept of één grote rommelige bende… Gezien het glas bij mij altijd halfvol is gaan we maar gewoon even uit van het eerste 😉

Mensheid heeft een nieuwe technologie met de naam “mana”. Door deze technologie, welke erg op magie lijkt, is het menselijke ras er in geslaagd om alle problemen; van oorlog tot hongersnood op aarde op te lossen. Het is een waar paradijs geworden met volledige vrede en niemand heeft te korten.

Angelize is de eerste prinses van het nieuw onstaande Misurugi Empire maar wanneer het tijd is voor haar om de kroon te dragen beseft ze dat haar grote schrik dat ze een Norma is, iemand die geen Mana kan gebruiken. Deze mensen zijn zeer zeldzaam en worden gehaat en gevreesd en behandeld als “dingen” en niet als een mens. Wanneer men erachter komt dat ze een Norma is worden al haar titels en bezittingen van haar afgenomen en beland ze op een mysterieus eiland.

Tot haar verbazing vindt ze daar een groep Norma meiden die niks anders kennen en kunnen dan vechten. De meiden brengen daar hun dag door met het besturen van humanoid robots genaamd “Barameiru” waarom ze op jacht gaan naar draken uit een andere dimensie. Wat zal Angelize, nu Ange genoemd gaan doen met haar nieuwe leven en vechtskills?

 

Gugure! Kokkuri-san

繰繰れ!コックリさん

Genres: Comedy, Romance, Shounen, Supernatural

Release: 6 oktober

Een heerlijk lekkere onzin serie met mooie anime mannen, en heel veel humor! Dat verwacht ik van Gugure! Kokkuri-san.

We volgen het verhaal van de kleine Kohina, een jonge meid die niks anders eet dan instant ramen. Wanneer ze per ongeluk Kokkuri-san (een low-rank geest uit de Japanse folklore) oproept besluit Kokkuri-san, die toevallig in de vorm van een knappe man verschijnt, haar eens goed lastig te vallen. Maar wanneer hij achter haar vreemde eetgewoontes komt begint hij zich zorgen te maken en besluit hij haar te beschermen!

 

Hi☆sCoool! SeHa Girls

Hi☆sCoool! セハガール

Genre: Game

Release: 8 oktober

Volgens mij gaat ook deze serie aardig hoog scoren in de onzin factor maar dat hoeft natuurlijk niet meteen een slecht iets te zijn! In elk geval is de artstyle anders dan we gewend zijn en dat gecombineerd met schattige meisjes verdient toch in elk geval wel een kansje! 😉

Het verhaal volgt drie meiden die elk een personifcatie zijn van de beroemde Sega Game Consoles: Dreamcast, Sega Saturn en Mega Drive. De meiden hebben zich net geregistreerd op de SeHaGaga Academy en moeten nu proberen te slagen. Maar in opdracht van een nogal merkwaardige leraar moeten ze dit niet doen door hard te leren voor hun examens maar door opdrachten te voltooien in de Sega Game wereld!

 

Trinity Seven

トリニティセブン

Genres: Action, Comedy, Magic, Romance

Release: 8 oktober

Wat zou een anime seizoen zijn zonder High School setting? Er zijn er weer meer dan genoeg maar Trinity Seven belooft behalve humor en romance ook een stevige portie magie, actie en spanning! Een goede afsluiting voor deze lijst of niet soms?

Kasuga Arata woont in een klein dorpje waar nooit iets spannends gebeurd en het leven op een rustig tempo voorbij gaat. Dit veranderd echter voor altijd wanneer het dorp volledig wordt vernietigd door The Black Sun.

Met de hulp van een mysterieuze magische man en een achter gelaten grimoire wordt het normale leven op een kunstmatige manier weer opnieuw opgebouwd. Maar hoe kon dit gebeuren en wat wil de mysterieuze man van Kasuga?

 

Specials en Films

Naast nieuwe series zijn er dit keer ook weer meer dan voldoende, zelfs erg veel, OVA’s en Specials onderweg. Zo kunnen we OVA’s verwachten voor o.a. Gintama, Love Stage, Blad & Soul, Infinite Stratos, Queen’s Blade en Kill la Kill.

Qua films is Ghost in the Shell op 6 september weer teruggekeerd met een nieuwe film en kunnen we op 15 November Rakuen Tsuihou: Expelled From Paradise verwachten. Deze film is een op opzichzelfstaand Sci-Fi project van scriptschrijver Gen Urobuchi (bekend van o.a. Puella Magi Madoka Magica enFate/Zero) welke, met alleen het zien van de PV, al veel fans zeer enthousiast heeft gekregen!

Maar voor vele is de klap op de voorpijl toch echt de aankomende Attack on Titan film; Gekijouban Shingeki no Kyojin Zenpen ~Guren no Yumiya~. Een hele mond vol waar verder nog weinig over te vertellen valt, behalve dat deze op 22 november te zien zal zijn!

Er is dus weer meer dan voldoende om naar uit te kijken! Welke serie of film wil jij het liefste zien? Laat het in de comments weten!

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X