Upcoming Anime Herfst 2015

We kunnen inmiddels toch wel echt zeggen dat de zomer weer voorbij is. De temperaturen komen nauwelijks nog boven de 20 graden uit en regen en wind zijn aan de orde van de dag.

Jammer voor de bikini’s maar het perfecte moment om de oversized truien, trainingsbroeken en heerlijke snuggle kleedjes weer uit de kast te trekken en op de bank anime te gaan kijken 😀

Het zomer seizoen heeft ons nogal verwend met heel veel ontzettend goede series zoals Himouto! Umaru-Chan en Gangsta. En ook het nieuwe anime seizoen van de herfst 2015 lijkt ons weer een aantal zeer goede, of op z’n minst vermakelijke nieuwe series te brengen. Ik moet hierbij wel zeggen dat ik er minder veel toffe series zie dan ik had verwacht maar laten we vooral nog even optimistisch blijven 😉

 

One Punch Man

ワンパンマン

Genre: Action, Comedy, Parody, Sci-Fi, Seinen, Super Power, Supernatural

Release: 6 september, 2015

Een luchtige serie om dit seizoen mee te starten is de komische, parodie, serie ‘One Punch Man’. Saitama lijkt op het eerste gezicht een saaie, doorsnee jongen met een kaalhoofd. Hij is echter een superheld die zich enorm verveeld! Elke tegenstander die hij tegenkomt verslaat hij in slechts één klap met als gevolg dat hij nu op zoek is naar een tegenstander die hem wél een goed gevecht kan geven. Dit zorgt voor voldoende grappige momenten en allerlei bizarre situaties!

Wat mij betreft is er niks lekkerders dan op een sombere dagen een goede komedie te kijken. One Punch Man lijkt hier dan ook de perfecte serie voor want niet alleen krijgen we veel grappen op ons afgevuurd maar belooft het ook een lekkere fast-paced serie te worden.

 

Diabolik Lovers More Blood (en Dance With Devils)

Genre: Harem, School, Shoujo, Vampire

Release: 24 September, 2015

Persoonlijk vond ik het eerste seizoen van Diabolik Lovers ont-zet-tend slecht. Een dramatisch uitgewerkte female main-character en een in mijn ogen niet bepaald goed verhaal. Ik ben echter één van de weinigen want Diabolik Lovers kent een behoorlijke grote fanbase met honderden dames die wegzwijmelen bij één van de vampier broers uit deze serie. Zij kunnen dan ook hun lol op met dit tweede seizoen van Diabolik Lovers: More blood!

Een soortgelijke serie die we dit seizoen kunnen gaan verwachten is het nieuwe Dance With Devils. Vrijwel hetzelfde verhaal en principe alleen dan niet met vampiers maar demonen. Ik ben benieuwd of deze serie het (voor mij) beter doet dan de vampier-variant 😉

 

Kamisama Minarai: Himitsu no cocotama

かみさまみならい ヒミツのここたま

Genre: kids, magic

Release: 1 oktober, 2015

Cocotama zijn kleine goden die geboren worden uit de gevoelens en gedachten van voorwerpen die door mensen goed behandelt worden. Dus ben je extra voorzichtig met je mooie tas, poppenhuis, of auto? Dan kan het maar zo dat daar een cocotama geboren wordt! Deze kleine goden en godinnen helpen mee in huis om dingen terug te vinden die je bent kwijtgeraakt om zo hun krachten te perfectioneren. Dit gaat echter niet helemaal foutloos 😉

Oké, oké, het is een kinderserie maar kijk hoe schattig die cocotama eruit zien?! De nostalgische gevoelens die deze serie oproept zijn voor mij reden genoeg om het een kans te geven dit seizoen. Verklaar me voor gek maar als mensen Diabolik Lovers leuk vinden, mag ik dit leuk vinden toch? TOCH?! (zeg alsjeblieft even ja zodat ik me wat minder kinderlijk voel).

 

Hacka Doll The Animation

ハッカドール THE・あにめーしょん

Genre: Fantasy

Release: 2 oktober, 2015

Hacka Doll: The Animation is de anime variant van de populaire Hacka Doll app. Een bijzondere app die erg populair is in Japan. Het is een soort newsfeed die aan de hand van de voorkeuren van de gebruiker relevantie nieuwsartikelen op het gebied van anime, manga, games en alles daaromheen laat zien. In deze nieuwe series van anime shorts wordt de app’s personaliseerder verandert in drie “echte” Hacka Dolls!

Wat er verder gaat gebeuren moeten me nog even naar gissen maar aan de trailer te zien kunnen we een leuke luchtige serie voor tussendoor gaan verwachten die hoogstwaarschijnlijk erg leuk zal gaan zijn voor de otaku onder ons.

 

Young Black Jack

ヤング ブラック・ジャック

Genre: Drama, shounen

Release: 2 oktober, 2015

Alleen al bij het zien van de naam Osamu Tezuka (één van de meeste belangrijke personen uit de geschiedenis van de manga) werd mijn interesse al gewekt voor Young Black Jack. Deze serie is namelijk een soort spin-off anime prequel van de originele jaren ’60 serie. Young Black Jack vertelt het verhaal van de briljante Black Jack en speelt zich af tijdens zijn medische studie.

Ik moet bekennen dat ik nog nooit een medische anime heb gekeken maar aan de hand van de trailer, het feit dat het gebaseerd is op een personage van Osamu Tezuka, en het unieke uiterlijk van de main character doen me erg uitkijken naar deze serie!

 

Kowabon

こわぼん

Genre: Horror

Release: 4 oktober, 2015

Er is nog maar weinig bekend over deze nieuwe serie behalve dat het een echte horror anime gaat worden. Heel anders dus dan het kinderlijke Kamisama Minarai: Himitsu no cocotama 😉 Wat we al wel weten is dat de serie gemaakt gaat worden aan de hand van een bijzondere animatie techniek: rotoscoping. Hierbij worden live-action beelden frame-by-frame overgetekend om te veranderen in een anime.

Eerlijk is eerlijk, het ziet er allemaal een tikje vreemd uit en ik kan het dan ook zeker niet echt “mooi” noemen. Maar ik ben wel erg benieuwd naar het eindresultaat en wat voor bizarre dingen we allemaal gaan tegenkomen.

 

Comet Lucifer

コメット・ルシファー

Genre: Adventure, Fantasy

Release: 4 oktober, 2015

Het eerste waar de main character en trailer van Comet Lucifer natuurlijk aan doet denken is Shiro’s  No Game No Life! Het verhaal heeft echter weinig met spelletjes te maken maar ook hier is er sprake van een bijzondere wereld: Gift.

Deze wereld is volledig bedenkt in schitterende kristallen genaamd ‘gifdium’. De tiener Souga Amagi is een grootliefhebber en verzamelaar van zeldzame kristallen, soms een iets te groot liefhebber. Na een conflict met zijn klasgenoten over gifdium wandelt hij een verlaten ruïne in ontdekt een verborgen ondergronds meer. Daar ontmoet hij een mysterieus meisje met blauw haar en rode ogen. Maar wat doet zij daar? En wat betekent deze ontmoeting voor hem?

 

Concrete Revolutio: Choujin Gensou

コンクリート・レボルティオ~超人幻想~

Genre: Action, Super Power

Release:4 oktober, 2015

Bijzondere artstyles lijken helemaal in dit seizoen want ook Concrete Revolutio: Choujin Gensou (ja, revolutio, zonder n) wijkt nogal af van de standaard animatie stijl met veel felle kleuren en een haast pop-art touch. Hopelijk is dit niet alleen in de pv zo maar ook door de hele serie!

Maar het belangrijkste is uiteraard het verhaal 😉 In dit geval krijgen we te maken met een “ander Japan” waarbij fictieve superhelden, goden en andere bijzondere wezens, allemaal bestaan! Eén segment van deze superwezens maakt geen geheim van hun bestaan maar de rest verbergt zich van het normale volk. Niet geheel zonder reden want er zijn duistere “schaduwen” die jacht op hen maken! Gelukkig staan de superwezens er niet alleen voor want een speciale afdeling van de overheid houdt zich bezig met de bescherming van alle burgers, ook degene met bijzondere krachten.

 

Koukou Hoshi Kageki

ハイスクールスター・ミュージカル

Genre: Music, School, Slice of Life

Release: 6 oktober, 2015

Er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de populariteit van muzikale anime en met Koukou Hoshi Kageki, ofwel High School Star Musical, kunnen we weer een nieuwe serie aan de lijst toevoegen. In dit geval kunnen we vier high school studenten volgen ( Yuuta Hoshiya, Tooru Nayuki, Kaito Tsukikage en Shuu Kuga) terwijl ze proberen één van de drie pretentieuze plekken binnen de muziekafdeling te bemachtigen!

 

Garo: Guren no Tsuki

GARO 紅蓮ノ月

Genre: Action, Demons, Fantasy, Magic, Supernatural

Release: 10 oktober, 2016

The GARO Project loopt al enkele jaren en begon met een live-action tv-serie in 2006, inmiddels kent deze al meerdere vervolgen, enkele films en een anime adaptie. Ditmaal komt er weer een nieuwe anime adaptie uit die, welliswaar wat weg heeft van het eerste seizoen maar geheel andere characters kent.

Wat we dit keer voor verhaal kunnen gaan verwachten is nog niet helemaal duidelijk maar afgaande op de eerste serie, de trailer, en het algehele GARO project kunnen we weer uit kijken naar een spannende anime bomvol actie en super natural avonturen!

 

Valkyrie Drive: Mermaid

ヴァルキリードライヴ マーメイド

Genre: Action, Ecchi, Fantasy

Release: 10 oktober, 2015

Wat zou een anime seizoen zijn zonder tenminste één over-the-top ecchi serie? Geen goed seizoen natuurlijk en gelukkig is daar dan ook Valkyrie Drive: Mermaid! Deze “vechtende schoonheden” serie vindt plaatst op vijf kunstmatige eilanden waar flink gevochten wordt.

Mamori is een “zeemeermin” en wordt overgebracht naar één van deze eilanden waar ze kort na aankomst wordt aangevallen door een vijand. Gelukkig komt Mirei aangesneld om Mamori te redden maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Al snel worden ze in een hoek gedreven en alleen de magische kus van Mirei, die Mamori in een zwaard doet veranderen weet hen te redden!

Wie de trailer echter heeft gezien kan echter al bijna met zekerheid zeggen dat deze serie het niet van zijn verhaal of character development moet gaan hebben, maar ach soms is dat ook niet nodig 😉

 

Anitore Ex

あにトレ!EX

Genre: Comedy, sports

Release: 13 oktober, 2015

Je hebt straks geen enkel excuus meer om niet te bewegen want je kunt straks samen met de vijf dames uit deze anime serie aan de slag gaan! De slogan van deze serie is namelijk “move your body and soul” en volgt vijf jonge dames die hard aan het trainen zijn om het perfecte “idol lichaam” te krijgen, je volgt ze niet alleen je wordt ook aangemoedigd zelf mee te doen met de oefeningen.

 

Andere series om een oogje op te houden:

Zoals al eerder gezegd lijkt dit seizoen iets minder sterk te zijn op het gebied van geheel nieuwe series. Er is echter geen tekort aan enkele vervolgen van zeer populaire series! Zou kunnen we het tweede seizoen van Owari no Seraph gaan zien, komt Owarimonogatari – het allerlaatste seizoen van de monogatari reeks – uit, krijgt Gundam weer een nieuwe toevoeging met Kidou Senshi Gundam: Tekketsu no Orphans, en krijgt Attack on Titan een High School spinoff: Spinoff Attack on Titan: Shingeki! Kyojin Chuugakkou!

En ten slotte kunnen we ook ein-de-lijk de lang verwachte, gloednieuwe, Digimon series gaan bekijken! Op 21 november komt het eerste deel van deze 6-delige Digimon Adventure Tri uit en kunnen we gaan zien hoe onze helden van vroeger zijn opgegroeid en zich nu weer in een heel nieuwe avontuur gaan storten.

 

Wat wil jij niet missen?

Uiteraard is dit slechts een kleine greep uit het totaal aanbod van de Upcoming Anime Herfst 2015! Een volledig overzicht vind je op Neregate 🙂 Hoe dan ook kunnen we ons zeker wel weer gaan vermaken deze herfst! Naar welke anime kijk jij het meeste uit?


Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

1 Comment

  1. Julia

    september 24, 2015 at 7:32 pm

    Jeetje, ik wil gewoon een nieuwe Josei manga

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X