Blog header upcoming anime 2018. Screenshot en promo image van de anime Banana Fish.

Upcoming Anime kijktips (zomervakantie 2018 Editie)

Met nieuwe seizoenen voor Attack on Titan, Overlord, Free!, Gintama, en FLCL, hebben trouwe anime fans niks te klagen, maar er komt deze zomer nog veel meer anime geweld onze kant op met weer tientallen gloednieuwe series. Perfect dus om je hele zomervakantie binnen te blijven en onder het genot van een ijskoud drankje (en ventilator of airco in de buurt) de nieuwste series te gaan bingewatchen.

Island

Island

Genre: Drama, Sci-Fi

Release: 1 juli, 2018

Urashima, is een prachtig eiland ver van het vasteland. Vroeger waren de mensen die er woonden zorgeloos en hadden een perfect leventje op het eiland, maar na een reeks grote tegenslagen zonderden men zich af van de rest van de wereld. Langzaam lijkt het eiland aan zichzelf ten onder te gaan. Maar dan spoelt er een enkele man aan op het strand die beweert uit de toekomst te komen. Samen met drie jonge meiden van het eiland beginnen ze aan een eenzame strijd om het lot van Urashima te veranderen.

Back Street Girls: Gokudolls

Back Street Girls -ゴクドルズ

Genre:  Comedy, Ecchi, Seinen

Release: 4 juli, 2018

Een groep van 3 yakuza heeft wederom een klus verpest en hun baas is helemaal klaar met ze. Hij geeft ze nu twee keuzes: eervol zelfmoord plegen, of naar Thailand gaan om een geslachtsverandering te ondergaan om ‘vrouwelijke’ idolen te worden. Alle drie besluiten ze de operatie te ondergaan en na een gruwelijk jaar trainen om idolen te worden, debuteren ze met succes! Zulk groot succes zelfs dat ze, tot hun grote ontsteltenis, immens populair worden. En dat is waar hun straf pas echt begint!

Shichisei no Subaru

七星のスバル

Genre: Action, Fantasy, Game, Sci-Fi

Release: 6 juli, 2018

In de populaire MMORPG-wereld ‘Union’ bestond er een legendarische party genaamd Subaru. Deze groep, bestaande uit jeugdvrienden en basisschoolleerlingen, overtrof de grenzen van het spel met hun verschillende vaardigheden. Maar, vanwege een incident dat resulteerde in het overlijden van één van hen, stopte Union en ging de groep jeugdvrienden elk hun eigen weg. Zes jaar later meld Haruto, nu middelbare scholier, zich weer aan bij het nieuwe ‘Reunion’ en wordt hij herenigd met een meisje: Asahi – één van de oude ‘Subaru’- party members en zijn jeugdvriend die zes jaar geleden zou zijn gestorven. Is zij een digitale geest, of is er hier iets heel anders aan de hand?

Chio-chan no Tsuugakuro

ちおちゃんの通学路

Genre: Comedy, Seinen

Release: 6 juli, 2018

Dit is een verhaal van een boekenwurm op weg naar school, en ja, dat is het hele verhaal. Met name omdat het nog wel even gaat duren voordat ze ooit bij haar school aan gaat komen… Als ze haar ‘gebruikelijke’ route naar school neemt, wordt het al snel een steeds ongewoner avontuur dat steeds belachelijker wordt!

Banana Fish

バナナフィッシュ

Genre: Action, Adventure, Drama, Shoujo

Release: 6 juli, 2018

https://www.youtube.com/watch?v=Kz3Sg5RYTgY De natuur maakte Ash Lynx mooi; zijn opvoeding maakte hem een meedogenloze moordenaar. Nadat hij als kind wegliep van huis werd hij geadopteerd door de kwaadaardige maffia baas “Papa” Dino Golzine, en Ash, nu op de rebelse leeftijd van zeventien, keert zich af van alles wat zijn “Papa” hem biedt. Maar het afschuwelijke geheim dat Ash’s oudere broer gek maakte in Vietnam is plotseling in de ambitieuze handen van Papa gevallen – en dat is precies het verkeerde moment voor Eiji Okamura, een jonge Japanse fotograaf met een zuiver hart, om kennis te maken met Ash Lynx …

Kyoto Teramachi Sanjou no Holmes

京都寺町三条のホームズ

Genre: Mystery

Release: 10 juli, 2018

De jonge Yagashira Kiyotaka staat bekend als de Sherlock Holmes van Teramachi Sanjou, een winkelgebied in Kyoto. Zijn vader heeft een antiekwinkel in datzelfde winkelgebied en het zijn dan ook met name de klanten van de antiekwinkel die om de hulp van Kiyotaka vragen. Maar wanneer de middelbare scholier Mashiro Aoi de winkel binnenloopt neemt het leven van beiden een andere wending.

Angolmois: Genkou Kassenki

アンゴルモア 元寇合戦記

Genre: Action, Drama, Historical, Military, Samurai

Release: 11 juli, 2018

Het grote ‘Genkou‘ incident, een burgeroorlog die het middeleeuwse Japan volledig op zijn kop zette, wordt op een originele manier getekend in deze historische anime. Met een grote rol weggelegd voor het ontstaan van de samoerai! Perfect voor liefhebbers van historie, actie, en drama.

Tenrou: Sirius the Jaeger

天狼 Sirius the Jaeger

Genre: Action, Historical, Horror, Supernatural, Vampire

Release: 12 juli, 2018

De serie speelt zich af in de imperiale hoofdstad van 1930. Een groep mensen die bekend staat als “Jaegers” komt aan op het station van Tokyo. Ze dragen instrumenten voor muziekinstrumenten maar zijn alles behalve muzikanten! Ze zijn op jacht naar vampiers. Onder hen is ook Yuliy. Een opvallend personage met een duistere geschiedenis. Hij is op zoek naar de vampiers die zijn geboortedorp verwoestte en samen met de Jaegers gaat hij de strijd aan tegen een mysterieuze groep mensen die bekend staan als “The Arc of Sirius”. Maar is de wereld wel echt zoals hij lijkt?

Happy Sugar Life

ハッピーシュガーライフ

Genre: Drama, Horror, Shounen

Release: 14 juli, 2018

Maak deze zomer kennis met het huiveringwekkende psycho-horrorverhaal over pure liefde van een meisje genaamd Satou Matsuzaka, die iemand heeft die ze wel héél erg leuk vindt, en dacht dat het liefde moest zijn. Alles zal worden vergeven zolang ze dit gevoel beschermt, zelfs als ze bedriegt, misdaden pleegt, steelt of zelfs doodt, dacht ze… Een serie die onschuldig oogt maar al snel meer bloed vergiet dan je zou verwachten.

Lord of Vermilion: Guren no Ou

ロード オブ ヴァーミリオン 紅蓮の王

Genre: Action, Fantasy

Release: 14 juli, 2018

Het is 29 januari 2030 en plots worden er hoogfrequente tonen waargenomen in de buurt van Tokyo, tegelijkertijd rolt er een rode mist de stad in. Degenen die het geluid horen, of het nou mensen of dieren zijn, vallen flauw en raken volledig buiten bewustzijn. Tokyo sluit zich af en chaos ontstaat uit angst dat de rode mist een gevaarlijk virus met zich meedraagt.

Enkele dagen later worden de slachtoffers weer wakker en op het eerste gezicht lijkt er niks te zijn veranderd. Maar dan vinden er enkele bizarre gebeurtenissen plaats en wordt iedereen dieper in een groots mysterie getrokken. Ondertussen beginnen jonge mensen zich bewust te worden van zichzelf en ontdekken ze een kracht in hun bloed de de naam “Wisdom Blood” krijgt. Samen, geleid door iets onbekends, ontmoeten ze elkaar en zien ze de onvermijdelijke cirkel van het lot onder ogen.

Tsukumogami Kashimasu

つくもがみ貸します

Genre: Comedy, Demons, Historical, Slice of Life, Supernatural

Release: 23 juli, 2018

Tsukumogami Kashimasu speelt zich af tijdens de Edo-periode, in de Fukagawa wijk van het oude Edo (het huidige Tokyo). Omdat het gebied gevoelig is voor brand en overstromingen, huren bewoners alledaagse voorwerpen zoals potten, futons en kleding van winkels in plaats van ze te kopen. Dit zodat ze snel kunnen vluchten wanneer dit nodig is, en ze zich geen zorgen hoeven te maken om hun spullen.

Obeni en Seiji, een broer en zus, runnen zo’n verhuurbedrijf genaamd Izumoya. Gemengd met hun inventaris zijn echter tsukumogami, objecten die na honderd jaar bestaan in yokai (geesten) zijn veranderd. De broer en zus lenen deze sentimentele items soms ook uit aan klanten. Zowel Obeni als Seiji kunnen deze geesten zien en spreken, en andere tsukumogami komen vaak naar de winkel na het horen van de beroemde broers en zussen.

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie