Upcoming Anime Zomer 2014

De zomervakantie komt er alweer aan en natuurlijk is er dan genoeg leuks om te doen! Maar ook in de zomer kan het regenen, of kun je gewoon toe zijn aan een dagje bank hangen, niks doen en lekker anime kijken 😉

Gelukkig komt er deze zomer weer allerlei moois aan om te kijken, met o.a. de lang verwachtte nieuwe Sailor Moon serie. deze begint op 5 juli! Nog een aantal “oude bekenden” die met nieuwe seizoen komen zijn Free! (2 juli), Sword Art Online II (5 juli), Kuroshitsuji/Black Butler (6 juli), Fate/Kaleid (09 juli), Ai Mai Mi (10 juli), en Monogatari (16 augustus).

Maar natuurlijk is er nog veel meer te zien en zoals altijd heeft neregate weer een handig overzicht voor ons gemaakt. Onderstaand vind je alvast een selectie van de series waar ik zelf het meeste naar uit kijk.

 

Glasslip

グラスリップ

Genre: slice of life

Release: 3 juli

De familie van Touko Fukami heeft een rustig leventje in een klein dorpje aan zee. Tijdens de zomervakantie van haar laatste jaartje op school hangt ze maar wat graag, samen met haar vriendinnen, rond in een klein café met de naam Kazemichi.

Maar wanneer de transfer student, Kakeru Okikura, ten tonele verschijnt veranderd de zomer drastisch: hij beweert namelijk dat stemmen uit de toekomst ervoor gezorgd hebben dat hij Touko zo ontmoeten. Deze ontmoeting zorgt ervoor dat dit een emotionele zomer wordt voor Touko en haar vriendinnen.

Waarom kijken? Ik ben bij deze serie vooral benieuwd of het “gewoon” een slice of life is, of dat het hele “stemmen-uit-de-toekomst” gebeuren voor een origineel en onvoorspelbaar plot gaat zorgen.

 

Tokyo Ghoul

東京喰種-トーキョーグール-

Genre: Action, Mystery, Drama, Horror, Supernatural, Psychological

Release: 4 juli

De liefhebbers van het horror genre hebben niet altijd veel nieuws om te kijken maar zet deze serie maar vast in je agenda! Tokyo Ghoul belooft namelijk voldoende spanning, drama en natuurlijk zo nu en dan een flinke hoeveelheid bloed!

Tokyo wordt overspoelt door mysterieuze wezens, zogenaamde ghouls, die maar wat graag hun tanden in menselijk vlees zetten. Maar wanneer de student, Kaneki, mede-boekenwurm Rize ontmoet in zijn favoriete café veranderd er meer in het leven van de twee dan ze ooit hadden kunnen dromen!

Waarom kijken? Af en toe kan een beetje gore en bloed hartstikke gaaf zijn om naar te kijken, mits het verhaal ook goed is! Met Tokyo Ghoul weten we dit natuurlijk nog niet zeker maar afgaande op de pv (promotional video) hierboven krijgen we in elk geval genoeg actie!

 

Barakamon

ばらかもん

Genre: Comedy, Slice of Life

Release: 5 juli

De jonge en knappe Handa Seisha droomt ervan een beroemd Kalligraaf te worden. Maar zijn droom lijkt verder weg dan ooit wanneer hij verbannen wordt naar een klein dorp op een klein eiland. Waarom? Voor het slaan van een andere kalligraaf!

Eenmaal daar aan gekomen kan Handa maar moeilijk wennen aan zijn nieuwe buren en omgeving. Dat ze rond rijden op tractors of zomaar op elk moment binnen vallen (en nooit via de voordeur) vind hij moeilijk te verkroppen. En dat de lokale buurtkinderen zijn huis ook nog als speeltuin gebruiken vind hij al helemaal niks.

Gaat Handa zijn plekje vinden in deze nieuwe gemeenschap én kan hij tegelijkertijd zijn dromen toch nog waarmaken? We zullen er vanzelf achter komen 😉

Waarom kijken? Zelf ben ik meestal niet van de slice of life series maar op de een of andere manier ben ik erg gecharmeerd van de bovenstaande PV. Ik denk namelijk dat deze serie nog blij kan verrassen door het gebruik van flinke porties humor en alledaagse, maar toch bijzondere, momenten.

 

Bishoujo Senshi Sailor Moon: Crystal

美少女戦士セーラームーン Crystal

Genre:Demons, Magic, Romance, Shoujo

Release: 5 juli

Hierboven heb ik hem al even genoemd: de nieuwe Sailor Moon! Dit is een re-make van de originele serie en voor vele van de 20+ meiden is dit nog net geen droom die uitkomt 😉 Ook ik heb als klein meisje de verhalen van de Sailor Senshi’s gevolgd en was het één van de eerste series waardoor ik aanraking kwam met anime.

Voor degene die Sailor Moon nog niet kennen: het verhaal begint met de energieke maar ietwat klunzige en aanstellerige Usagi Tsukino. Uitslapen is een grote hobby maar dingen zoals huiswerk en school interesseren haar wat minder.

Op een dag ontmoet ze Luna, een zwarte kat met een maan op z’n voorhoofd. Hij ontwaakt in Usagi de kracht om in Sailor Moon, een mooie guardian die staat voor liefde en rechtvaardigheid, te transformeren. Samen met de andere Sailor Guardians (die één voor één ten tonele verschijnen) moet zij een bijzondere Crystal vinden om de prinses te redden van de kwade Queen Beryl.

Waarom kijken? Vooral de fans van de vroegere Sailor Moon zullen gek zijn op deze nieuwe adaptie. Zoals het er uit ziet wordt veel in ere gelaten maar dan in een veel moderner en gelikter jasje. Hierdoor kun je opnieuw genieten van een “gouwe ouwe” en zeker voor 20+ dames zal het een echt stuk jeugd sentiment zijn. En voor de mensen die de serie nog niet kennen is het een perfect moment om ook kennis te maken met (en verliefd te worden op) deze toffe serie!

 

Aldnoah.Zero

アルドノア・ゼロ

Genre: Action, Mecha, Sci-Fi

Release: 6 juli

Het is 1972 en de Apollo 17 missie heeft zojuist een hypergate naar Mars ontdekt. Het enthousiasme van deze ontdekking slaat alleen al snel om in angst en paniek wanneer soldaten van Mars de aarde aanvallen met enorme vechtrobots. Natuurlijk geeft aarde zich niet zomaar over en gaat de strijd aan!

Waarom kijken? Met een ondertitel als: “Let justice be done. Though the heavens fall.” wordt de toon al aardig gezet! Als je van mecha, sci-fi en actie houdt is dit toch wel dé serie om te volgen dit seizoen. Over het verhaal valt (nog) niet zoveel te vertellen  maar de pv belooft al een hoop. Tel daar bij op dat deze  sci-fi/mecha serie komt van de makers van o.a. Puella Magi Madoka Magica, Psychopass, en Fate/Zero en je kunt er wel bijna vanuit gaan dit deze serie op z’n minst een poging waard is!

 

Akame ga Kiru!

アカメが斬る!

Genre: Action, Adventure, Fantasy

Release: 6 juli

Het verhaal speelt zich af in een wereld die volledig corrupt is en een groot deel van de mensen verhongerd. De jonge zwaardvechter Tatsumi vertrekt naar de hoofdstad in de hoop daar geld te kunnen verdienen voor de uitgehongerde mensen in zijn dorp. Onderweg ontmoet hij Akama. Toen zij nog maar een klein meisje was is ze gekocht en gehersenspoeld door The Empire, en hebben zij haar opgevoed tot assassin.

Deze ontmoeting veranderd alles voor Tatsumi en hij zweert dan ook wraak tegenover het kwaad van The Empire en maakt hij zijn persoonlijke missie om ze tegen te houden.

Waarom kijken? Zoals het ernaar uit ziet wordt dit een actie gevulde serie met interessante personages een goed verhaal en een duister randje. Hopelijk stelt de serie me straks niet teleur want ik verwacht er een hoop van!

 

Himegoto

ひめゴト

Genre: Comedy, School

Release: 7 juli

Hime Arikawa is een tweedejaars student aan de Shimoshina High School en heeft een prima leventje. Tot zijn ouders op een gegeven moment verdwenen zijn en hem laten zitten met een gigantische schuld. Maar de schuldeisers willen alsnog geld zien en zitten hem dan ook op de hielen! Gelukkig weten drie meiden van de leerlingenraad hem te redden, maar dat doen ze niet voor niks. In ruil voor het aflossen van zijn schuld moet Hime Arikawa de rest van zijn schooltijd als “slaafje” van de leerlingenraad werken én moet hij doet doen verkleed als meisje!

Waarom kijken? Alleen al na het lezen van de omschrijving en zien van de pv weet je al dat deze serie waarschijnlijk bomvol gekke momenten en humor gaat zitten. Dus heb je zin in een lekker luchtige anime met een flinke portie onzin en gekkigheid? Dan is Himegoto echt wat voor jou! Een andere serie die ook een beetje in dezelfde school/comedy sfeer zit is Sabagebu! (release 6 juli). Bij Sabagebu! draait de serie echter om een schoolclubje dat zich richt op survival games en wapens, maar dan wel met heel veel roze en pastel tintjes.

 

Majimoji Rurumo

まじもじるるも

Genre: Comedy, Fantasy, Shounen

Release: 9 juli

Shibaki’s grootste hobby en interesse zijn meisjes. Alleen is het nogal jammer dat alle meiden op school hem met liefde zoveel mogelijk ontwijken. Hij heeft namelijk het stempel “hentai” (perverseling/viespeuk) meegekregen.

Wanneer hij in de bibliotheek een boek tegenkomt waarin staat hoe je een heks kunt oproepen probeert hij het maar voor de grap. Tot zijn grote verbazing lijkt het te werken want ineens verschijnt er een leerling-heks met de naam Rurumo. In ruil voor zijn ziel kan ze een wens laten uitkomen maar, de zaken lopen net iets anders en Shibaki is uiteindelijk een grote hulp voor Rurumo. Als dank wil ze zijn ziel niet meer aannemen en verdwijnt vervolgens.

En dan kan nu het verhaal beginnen! De serie begint namelijk pas écht wanneer we Shibaki zien terwijl hij wenst dat hij Rurumo nog één keer zou willen zijn. Nog diezelfde seconde valt ze al uit de luch want, wat blijkt? Als straf (voor het niet aannemen van zijn ziel) moet Rurumo weer helemaal opnieuw beginnen met haar lessen en dat houdt in dat ze 666 wensen van Shibaki moet laten uitkomen.

Het addertje onder het gras is echt dat Shibaki zal sterven wanneer alle 666 wensen zijn voltooid. Rurumo zelf weet hier niks van af maar Shibaki zelf is hier wel van op de hoogte. Wat zal hij kiezen? Zijn eigen leven? Of geeft hij Rurumo de kans om weer een heks te worden?

Waarom kijken? Omdat Rurumo er ontzettend schattig uit ziet! Dat niet alleen, het verhaal zelf vind ik ook veelbelovend klinken! Het lijkt me een leuke en luchtige serie met voldoende humor.

 

Zankyou no Terror

残響のテロル

Genre: Psychological, Thriller

Release: 10 juli

In een alternatieve versie van het heden is Tokyo vernietigd door een terroristische aanval. Niemand weet wie erachter zit en de enige hint die ze hebben is een bizarre video op het internet. Bang en paranoïde is iedereen op zoek naar de daders, niet wetende of, en wanneer een volgende aanval volgt…

En terecht! Want de echt daders, twee mysterieuze kinderen met de namen “Nine” en “Twelve”, zijn nog lang niet klaar met hun kwaadaardige plan om de wereld goed wakker te schudden “en de trekker over te halen”.

Waarom kijken? Alleen al na het lezen van de omschrijving en het kijken van de pv ben ik al super nieuwsgierig geworden naar het hoe, en waarom van Nine en Twelve en wat er allemaal speelt. Als zo’n klein stukje me al nieuwsgierig kan maken, wat brengt de rest van de serie dan wel niet?

 

Kuroshitsuji: Book of Circus

黒執事 Book of Circus

Genre: Comedy, Demons, Fantasy, Shounen, Supernatural

Release: 11 juli

En last maar zeker niet least op mijn lijstje is Kuroshitsuji: Book of Circus! Zelf heb ik net als menig ander stiekem (uhum) behoorlijk zitten fangirlen op Sebastian Michaelis, de duistere demon butler 😉 Dit nieuwe seizoen is geen vervolg maar haakt in rond aflevering 15 van seizoen 1 (direct na de curry contest episode) en zal vanaf daar trouw blijven aan de manga. Of in elk geval een stuk trouwer dan de serie zoals we deze nu al hebben.

Waarom kijken? Voor fans van de Black Butler manga is deze serie natuurlijk een echte aanrader maar ook voor alle andere Black Butler fans is dit een serie die ze dit seizoen niet over moeten slaan! Nog nooit wat gezien of gehoord van deze serie? Kijk dan snel afleveringen 1 t/m 15 van Kuroshistuji en schuif op 11 juli ook aan voor dit vervolg!

 

Jouw voorkeur?

Natuurlijk zijn er nog veel meer series dan de bovengenoemde en heb ik er degene uit gepikt die mij leuk lijken. Maar welke series staan er nou op jouw watch list?

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X