Valentijn bento recept

In Japan doen ze het net weer even anders met Valentijn. Oorspronkelijk vierden ze het feest helemaal niet, maar de Japanse chocolade bedrijven hebben deze dag met beide handen aangegrepen om hun producten flink te pushen. Lees dit artikel van Joyce er nog maar eens op na, op 14 maart doen ze het namelijk nog eens dunnetjes over!

Liefde door de maag

Hier is Valentijn inmiddels net zo commercieel en draait alles om hartjes, chocolade en met als nummer één cadeau, dat denken wij tenminste, een mooie bos bloemen. Hoe leuk is het dan om er een mee te geven in de lunchtrommel. Een eetbare wel te verstaan. Want zoals ze wel vaker zeggen: liefde gaat door de maag!

Deze vonden we in het boek “Yummy kawaii bento”  van Li Ming Lee, zij maakt de meest prachtige bento op Bento Monsters. Een hele fijne bron van inspiratie voor iedereen die eens een verrassende lunch wil maken, met handige tutorials. Het maken van dit bosje bloemen kost pak ´m beet vijf minuten, is te doen toch?

Het recept voor de valentijn bento

Dit heb je nodig:

– een boterham zonder korstjes
– drie plakjes (vegetarische) vleeswaren naar keuze (wij hebben kipfilet en cervelaat gebruikt)
– Een paar stengels ongekookte spaghetti
– een stukje cellofaan
– een blaadje krulsla
– een stukje masking tape

En zo maak je hem:

Van linksboven met de klok mee: Rol eerste de boterham iets platter met bijvoorbeeld een deegroller, je kunt ook een lege fles o.i.d. gebruiken.

Vouw daarna de plakjes vleeswaren dubbel en rol ze als een toetertje, je kunt ze vast zetten met een stukje ongekookte spaghetti. Tegen de tijd dat het broodje gegeten wordt is de spaghetti inmiddels zacht geworden, en kan deze zonder problemen opgegeten worden. Scheelt weer een “gevaarlijke” cocktailprikker. Handig hè?

Leg daarna de boterham op de cellofaan met het blaadje krulsla op de boterham en de ‘bloemetjes’ erop. Rol het tot een mooi bosje en zet het cellofaan vast met het stukje tape. En klaar is je boeket!

Deze hebben daarna in onze bento gelegd samen met enkele andere lekkernijen, maar je kunt hiermee helemaal naar wens variëren. Voor deze keer hebben we weer onze lunchtrommel met vakjes, de shikiri bento, gekozen. Naast het boeket zitten er boterham rolletjes met smeerkaas en paprika, komkommer, blauwe bessen en ongezouten noten in.

Daar kun je je (toekomstige) geliefde vast wel mee verrassen, denk je ook niet?

Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Dit artikel – Valentijn bento recept – verscheen eerder op 10 februari 2018 en is voor het laatst geupdatet op 08 januari 2019.

Roppongi (Ingrid en Jet)
info@roppongi.nl

De dames van Roppongi (Ingrid en Jet) zijn dol op de Japanse cultuur en met name de Japanse keuken. Hun artikelen gaan dan ook voornamelijk over de lekkerste Japanse recepten en de leukste bento tips! Vergeet ook niet op hun webshop www.roppongi.nl te kijken voor allerhandige Japanse keukentools en bento accessoires.

Geen reactie's

Geef een reactie