Videogame personage Lightning als model voor Louis Vuitton

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat Louis Vuitton een wel heel bijzonder model heeft uitgekozen als gezicht van hun nieuwe collectie. Het gaat namelijk om game character Lightning uit de Final Fantasy game serie.

Jazeker, een 3D model draagt de virtuele kleding en tassen van het bekende modehuis en is te zien op diverse enorme posters en winkeletalages.

 

Lightning als Model

Volgens de Creative Director Nicolas Ghesquière is Lightning het perfecte model voor een serie die grotendeels is geïnspireerd door video games. Zo zegt hij o.a.: “Lightning is de perfecte avatar voor een wereldse, sterke vrouw. Zeker ine en wereld waar sociale netwerken en communicatie naadloos zijn verweven in ons leven. Daarnaast staat ze ook symbool voor nieuwe processen en trends in de vormgeving. Hoe kun je anders een beeld schetsen dat verder gaat dan de klassieke principes van fotografie en design? Lightning kenmerkt een nieuwe periode van expressie”.

Geheel nieuw of verbazingwekkend is deze samenwerking echter niet want naast het feit dat het algemeen bekend is in de modewereld dat Nicolas Ghesquière een groot fan is van digitale kunst en vormen van zelfexpressie, is het niet de eerste keer dat de Final Fantasy characters model zijn voor een groot modemerk. Zo was Lightning (samen met andere FF personages) in 2012 ook al het model voor modehuis Prada in Japan.

 

Wereldwijde campagne

Uniek dit keer is dat het gaat om een wereldwijde campagne voor de vrouwenlijn en dus met een groter bereik. De reacties stromen dan ook vanuit de hele wereld binnen en zijn zeer uitéénlopend. Van mensen die het fantastisch vinden, mensen die het niet snappen, tot mensen die het simpelweg verschrikkelijk vinden.

Vooral veel fans van de Final Fantasy reeks hebben een uitgesproken mening en lijken nog het meeste moeite te hebben met het feit dat het Lightning is en niet een beter passend personage voor zoiets als modellenwerk.

rl3fezouncdpipjk3lyl

lv-3-large_trans++M37qcIWR9CtrqmiMdQVx7Hnk4Br5GiVFovEsrgivlFU

In een interview met The Telegraph geeft Lightning hier ook haar eigen reactie op en zegt ze o.a. niks anders dan trots te zijn dat ze dit mag gaan doen. Want uiteraard heeft ze ook een interview gegeven als het nieuwe gezicht van Louis Vuitton in deze kledinglijn waarin ze vertelt over deze opmerkelijke keuze, toekomstplannen en wat ze vindt van de kleding.

(Eerlijk is eerlijk, als liefhebber van de games ging ik wel even op zoek naar een teiltje na het lezen van het interview… Het voelde volledig out-of-character, maar goed.)

En mocht je benieuwd zijn hoe de kleding eruit ziet op “echte” mensen? Ook daar is aan gedacht want naast Lightning worden er ook nog menselijke modellen gebruikt waaronder Jayden Smith (ja, de zoon van).

1156059 1156060 1156062

Of Lightning voortaan in meerdere campagnes te zien zal zijn is nog niet duidelijk maar een statement maken zij en Louis Vuitton in elk geval wel! Wat vinden jullie van deze nieuwe campagne? Laat het weten in de comments! 

 

Bron: Louis Vuitton

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X