Videoreportage: Cosplay transformatie

De meeste van onze lezers, en wie weet jij ook wel, zijn helemaal weg van cosplay, of cosplayen misschien wel zelf. Gelukkig hebben we in Nederland meer dan voldoende cosplay events waar we even helemaal los kunnen gaan! Ook over de grens is cosplay erg geliefd en dan in het bijzonder in Aziatische landen.

Donna van der Knaap en André van der Stouwe reisden af naar Maleisië en maakten daar een bijzondere cosplay reportage met studenten van de KDU University College. Een viertal van deze studenten zitten in een anime club en zijn zelf fanatiek cosplayers.

In de videoreportage volgen we hun transformatie stap voor stap en vertellen ze over het hoe en waarom van hun cosplays. Ontmoet in de onderstaande fotoserie alvast de vier leden van de anime club en sterren van deze reportage:

Lee Shee Theng (Catherine), 19 jaar;

Chelsy Wong Mun Ei, 20 jaar; 

April Wong Kuo Chian, 22 jaar; 

en Lee Chee Khan (C.K.), 21 jaar.

Untitled design (54)

In de video kunnen we hun volledige transformatie volgen maar voor nu hebben we al enkele foto’s om te laten zien wat je kunt verwachten!

Stap voor stap zie je de eerst wat teruggetrokken studentjes in hun rol kruipen. “Voordat ik aan Cosplay begon, deed ik eigenlijk nooit make-up op”, vertelt April. “Ik raakte totaal geen make-up aan, zelfs geen lippenstift of enige blush.”

Untitled design (53)

De cosplays die je hier ziet zijn:

Lee Shee Theng (Catherine) als SeeU (maid versie) uit Vocaloid 3.

Chelsy Wong Mun Ei als Ranka Lee, een idool uit de serie Macross Frontier.

April Wong Kuo Chian als C.C., een personage uit de anime serie Code Geass.

Lee Chee Khan (C.K.) als Tidus, een personage uit Final Fantasy X.

Al met al een behoorlijke transformatie dus! Natuurlijk is dit slechts een voorproefje van de volledige video reportage. Bekijk dan ook snel onderstaande video! Wat is jouw indruk?

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X