Viencon blog header image voor meest gelezen artikelen 2018

Viencon 2018: Ultiem cosplay weekend met je vrienden!

Viencon is een gloednieuwe conventie die in 2018 zal plaatsvinden van 31 augustus t/m 3 september, op een wel hele bijzondere locatie: het gehele terrein van Center Parcs Limburgse Peel is namelijk gereserveerd voor dit evenement! Dat betekent dat heel Center Parcs vol zit met cosplayers en dat alle faciliteiten tot je beschikking staan. Alles draait op Viencon om cosplay en cosplay fotografie, en de activiteiten zijn daar allemaal op afgestemd: van Freestyle Cosplay Comptities tot fotografie wedstrijden en workshops. Bovenal is het echter de bedoeling om een fantastisch weekend met je vrienden te beleven!

Voor iets meer dan €100,- per persoon kun je van vrijdag t/m maandag all-inclusive verblijven op het park. Dat betekent dat je voor dat bedrag een huisje kunt huren én het gehele weekend toegang hebt tot alles wat de conventie je te bieden heeft! Een koopje dus!

Het ontstaan van Viencon

Het verhaal achter Viencon begon een aantal jaar geleden en is een initiatief van Vien en zijn vrienden. Of zoals hij zelf vertelt: “Ik had met een vriendin een poolparty georganiseerd voor een aantal vrienden. Deze poolparty was een weekend vol cosplay, fotoshooten, relaxen, barbecueën, en genieten. Aangezien ik Vien heet werd dit weekend voor de grap Viencon genoemd.

Het weekend beviel zo goed dat mensen al snel vroegen wanneer de volgende keer zou zijn. Daarnaast bleek dat anderen ook interesse hadden om erbij te zijn, want ik kreeg regelmatig de vraag of, en wanneer, ik weer een “Viencon” ging organiseren.

Omdat ik zelf ook zo enthousiast was ben ik toen gaan zoeken naar een grotere locatie voor een poolparty. Nog steeds meer met de gedachte om er gewoon een leuk evenement van te maken met vrienden. Het bleek echter niet mogelijk om een publiek zwembad af te huren. Toen wees iemand me op Center Parcs. Ik nam contact op en ze antwoordden dat ik het gehele park kon afhuren voor een evenement.

Ik had het gevoel dat mij een unieke kans werd geboden. Ik kon mijn poolparty uitbreiden tot iets groots waar iedereen bij kan zijn. En zo is de bal gaan rollen. We hadden een locatie, een enthousiast team van vrienden en kennissen die wilden helpen met de organisatie, maar nog geen naam. Ondanks dat we veel namen hebben overwogen, besloten we het uiteindelijk Viencon te noemen. Niet alleen omdat onze vrienden het al zo noemden, maar ook omdat de betekenis van de naam “voldaan” en “blij” betekent en het refereert naar dit gezellige weekeinde van toen.

We zijn druk bezig met het regelen van de tofste activiteiten en evenementen met alles over cosplay en cosplay fotografie! We hebben alvast een kleine sfeerimpressie gemaakt om je een idee te geven van Viencon!

Dit is nog maar het begin van Viencon Summer Festival en we hopen dat we jullie allemaal mogen verwelkomen op Viencon Summer Festival’s eerste editie: Cannonball Splash!”

Allemaal naar Viencon!

Wij hopen net als de organisatoren dat Viencon echt een daverend succes zal worden, maar daar hebben ze jouw hulp wel bij nodig! Center Parcs heeft een aantal strenge boekingsdeadlines waarbij er een x-aantal huisjes verhuurd moeten zijn om het evenement door te laten gaan. De volgende deadline is binnenkort en ze komen nog een tiental reserveringen te kort. Dus twijfel niet langer en boek NU je tickets voor een episch weekend met je vrienden.

Want heel veel lol zul je zeker hebben tijdens Viencon! Wat is er nou beter dan een mini-vakantie met al je cosplay vrienden? Duik het zwembad in, geheel in cosplay, maak hilarische foto’s, en deel de leukste cosplay momenten. Gooi je portemonnee leeg in de dealerroom, en laat je gaan tijdens de freestyle cosplay compo!

Ga op zoek naar een levensechte Rilakkuma cosplayer en scoor een foto, leer meer over figure en cosplay fotografie, of (indien je 18+ bent) geniet van een lekker drankje in de recreatiegebieden van Center Parcs. En ben je aan het einde van de avond moe? Dan trek je je lekker terug in je eigen Center Parcs Cottage!

Scoor daarom nu je tickets hier en hopelijk zien we jullie tijdens Viencon 2018!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie