Visueel anime spektakel BELLE in de Nederlandse Bioscoop

BELLE is de visueel verbluffende nieuwe film van de Japanse animatieregisseur Mamoru Hosoda (MIRAI, THE GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME, WOLF CHILDREN). BELLE werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival 2021 in de sectie ‘Cannes Premières’ en is vanaf 26 mei in de Nederlandse bioscopen te bewonderen!

In BELLE brengt Studio Chizu twee werelden overtuigend samen: het echte leven in prachtige handgetekende animatie en de virutele wereld in digitale animatie. Familiebanden, vriendschap en de impact van technologie op relaties staan hierin centraal.

Hiermee werpt Mamoru Hosoda met Studio Chizu opnieuw een vriendelijke en hartelijke blik op de jonge volwassenheid. Het idee voor het verhaal kwam voort uit zijn angst voor wat de tienerjaren voor zijn eigen dochter zouden kunnen brengen. “Ik wil de jeugd van de wereld aanmoedigen om hun toekomst te vieren, want zij zullen de toekomst op hun schouders dragen in een steeds veranderende samenleving.” aldus Mamoru Hosoda.

Beauty and the Beast x The Matrix

In het echte leven is Suzu een onzekere tiener die in een klein stadje woont met haar vader. Maar als ze online gaat in de virtuele wereld van ‘U’ wordt ze Belle, een succesvolle zangeres met miljarden volgers. Omdat niemand weet dat de verlegen Suzu het ware gezicht is achter het popidool, raakt ze steeds meer verstrikt in dit dubbelleven.

Door haar ontmoeting met het Beest, een mysterieus wezen binnen ‘U’, komen haar online en offline leven steeds vaker samen. Suzu gaat op zoek naar het Beest en samen ontdekken ze wat het betekent om jezelf te zijn.


Vanaf 26 mei in de Nederlandse Bioscoop

Vanaf 26 mei is dit visuele spektakel ook te bewonderen op het witte doek in Nederland! De definitieve theaterlijst wordt binnenkort bekend gemaakt, maar de film zal in elk geval in een groot aantal Pathé bioscopen te zien zijn. Houdt dan ook de bioscoopagenda van jouw lokale bioscoop goed in de gaten om te zien of deze bij jou in de buurt draait. Of neem een kijkje op de website van Cinetart voor meer informatie.

Studio Chizu

Mamoru Hosoda begon zijn carrière als animator bij Toei Doga (nu Toei Animation Co., Ltd.) maar verworf voor het eerst internationaal succes met de release van The Girl Who Leapt Through Time. De film won zelfs een prijs op het MAMORU HOSODA Annecy International Animation Festival in Frankrijk. In 2009 regisseerde hij Summer Wars, ook vandaag nog een echt cult-icoon. In 2011 richtte hij samen met zijn vaste producer Yuichiro Saito zijn eigen animatiestudio, Studio Chizu op.

De eerste film die uit deze jonge studio kwam was The Wolf Children (2014) en vervolgens The Boy and the Beast (2016), wat de immense populariteit van Hosoda in Japan en daarbuiten bevestigde. Met Mirai kreeg Hosoda’s animatietalent internationale erkenning. Mirai werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Animatiefilm, evenals voor de Director’s Fortnight in Cannes, en won de Best Independent Animation Award bij de 46e Annie Awards.

Droomfilm

Te samen met enkele topantwerpers is het Studio Chizu gelukt wederom een wonderbaarlijke verhaal naar het witte doek te brengen. In een interview met Cineart vertelt Mamoru Hosoda dat BELLE de film is waar hij altijd al van heeft gedroomd. En dat nu, dankzij de voorgaande successen van films zoals Mirai, hij daar eindelijk toe in staat is geweest.

Zo heeft o.a. Jin Kim, de personageontwerper van verschillende iconische Disney-films zoals Frozen, Tangled en Moana, bij gedragen aan de vormgeving van de personages. Daarnaast heeft Cartoon Saloon, de Ierse studio achter WolfWalkers, geholpen bij het creëren van enkele van de virtuele fantasiewerelden in BELLE. De regisseurs Tom Moore en Ross Stewart hebben persoonlijk bijgedragen aan het visuele universum van de film.

Voor een betere toekomst

De film is echter meer dan alleen een mooi plaatje. Hosoda wil met name zijn boodschap overbrengen: “In het verleden heb ik me beziggehouden met de manier waarop mensen meer dan ooit met elkaar verbonden zijn geraakt, en met het oneindige onderwerp van connectiviteit via internet, waarvan ik hoop dat het de jongere generatie in staat zal stellen de wereld op een positieve manier te veranderen, op een leuke manier.

Maar ik ben me ook zeer bewust van de problemen die met internet samenhangen, zoals online misbruik, sociale uitsluiting en nepnieuws. Ik blijf er echter van overtuigd dat internet ook een hulpmiddel ten goede kan zijn, om het leven van iedereen te verbeteren. Omdat het internet voortdurend evolueert, beloofde ik mezelf dat ik een film zou maken die de positieve voordelen ervan zou laten zien.

Mijn eigen professionele en persoonlijke leven is exponentieel verbeterd dankzij internet en ik heb het gevoel dat ik nu een stap dichter bij mijn toekomstvisie ben die ik me meer dan 10 jaar geleden had voorgesteld. In deze tijd van constante en snelle verandering, met weinig beperkingen op conventionele wijsheid, moest ik op een dag een film over dit onderwerp maken.

Ik denk echter ook dat het belang van sommige van de grondbeginselen van het leven voor altijd onveranderd zal blijven. Zelfs als de instrumenten en manieren van overdracht evolueren, zal wat we hebben geërfd en geleerd over de generaties blijven bestaan…

Tenminste, dat is waar ik op hoop: een wereld die in razend tempo verandert, maar waar de fundamenten van het menselijk zijn ​​blijven bestaan.”

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie