Waar kun je cosplays kopen

Waar kun je Cosplays kopen?

Voor een hoop mensen is het zelf maken van een cosplay kostuum één van de allerleukste dingen aan cosplay. Weer anderen beleven er maar weinig lol aan en/of hebben geen tijd of zin in om het zelf te maken. In zo’n geval kun je dan altijd nog kiezen voor kant-en-klare cosplays.

De tijd dat je gedwongen was het te doen met goedkope en slecht passende carnavalskostuums is gelukkig voorbij en het wereldwijde web biedt je tal van handige sites voor cosplays kopen! Wil jij ook cosplays kopen maar weet je niet waar je moet beginnen of waar je op moet letten? Lees dan snel verder voor al onze tips!

Let op!

Het is wel even oppassen waar je precies gaat bestellen want niet alles is zo mooi als het soms lijkt. Wij hebben enkele handige sites voor je op een rijtje gezet waar je kant-en-klare cosplay kostuums kunt bestellen. Dit zijn enkele van onze favoriete plekken om cosplay kostuums en toebehoren te scoren, maar er zijn nog tal van anderen. Gebruik echter altijd je eigen gezond verstand en blijf goed opletten. Ook bij onderstaande sites kan het namelijk fout gaan als je pech hebt.

Houdt er echter wel rekening mee dat het hier vaak om internationale sites gaat met een langere levertijd (al snel 3 ~ 4 weken of langer). Wil je dus een kant-en-klaar kostuum kopen? Bestel dan ruim op tijd! Voor meer tips over het online kopen van cosplay kostuums en toebehoren kijk dan hier.

EZCosplay

EZCosplay is één van de meest bekende kant-en-klare cosplay kostuum winkels. Niet alleen hebben ze een zeer uitgebreid aanbod kostuums, ze bieden ook pruiken, schoenen, props en andere toebehoren. En vrijwel alles is geheel op maat te maken.

Ze draaien alweer heel wat jaartjes mee, en op moment van schrijven telt hun Facebook pagina bijna 750.000 likes, en op ShopperAproved scoren ze gemiddeld een 4.5 (van de 5 sterren) op basis van meer dan 5,000 reviews. Dit zegt lang niet alles maar is in dit geval een prima indicatie van de populariteit en betrouwbaarheid van deze winkel.

De kwaliteit verschilt nog wel eens per kostuum en de stoffen die ze ervoor gebruiken. Dus blijft kritisch wanneer je wilt bestellen! Ook hun “express” dienst is niet altijd even betrouwbaar dus gebruiken op eigen risico. Verder is het een prima site die hun zaakjes netjes op orde heeft.

Miccostumes

Persoonlijk hebben we er nog niks besteld maar de ervaringen van anderen op diverse fora en in de vriendenkring zijn allemaal prima geweest met Miccostumes. De site is redelijk vergelijkbaar met EZCosplay. De aantallen likers en de reviews zijn wellicht wat minder maar het is al met al een degelijke webshop met een goed aanbod aan kostuums. Daarnaast draaien ze ook alweer een paar jaar mee en dat is ook altijd een goed teken.

Uniqso

Ze hebben niet gigantisch veel en hun voornaamste focus ligt op lenzen, maar desalniettemin is het cosplay aanbod dat ze hebben betrouwbaar. Daarbij is de site al jaren stabiel op de markt en hebben ze op moment van schrijven meer dan 1500 reviews en een 9.1 van de 10 op ResellerRatings.

Reseller platformen (Ebay, Aliexpress etc.)

Grote websites zoals Ebay en Aliexpress zijn ook belangrijke en handige plekken als het gaat om online cosplays kopen. Deze hebben zelf echter geen voorraden maar bieden in plaats daarvan mensen en bedrijven aan een eigen “winkel” te openen op het platform. Dit betekent dat je met verschillende partijen te maken heeft waarvan ze niet allemaal even betrouwbaar zijn.

Dit betekent niet dat je er niet moet kopen, sterker nog je kunt er heel veel moois vinden. Het vraagt echter wel wat extra oplettendheid. Hierbij is het dan ook ontzettend belangrijk dat je héél erg goed naar de reviews kijkt. Deze vertellen je al een hoop over een bepaalde winkel en kostuum. Denk je dat je de verkoper wel kunt vertrouwen? Ga dan verder met je aankoop.

Voor extra zekerheid is het overigens  ook geen overbodige luxe om al je online bestellingen te doen met behulp van PayPal en/of een creditcard. Hiermee heb je vaak nog extra bescherming op je aankoop in het geval je zending niet aankomt, of je bestelling niet is zoals je had verwacht.

Etsy

Ook Etsy is in feite een reseller platform maar dan nét even anders. Je vindt er met name kleine, creatieve bedrijven en personen met gepassioneerde mensen en indie-artiesten achter het roer. Het is de perfecte plek om een custom-made cosplay kostuum te vinden. Of dit nou gaat om een speciale Eevee kigurumi, volwaardig Star Wars kostuum met lightsaber, of schitterende replica prop. De prijzen liggen wel wat hoger omdat het hier vaker om handgemaakte kwaliteitsgoederen gaat, en geen massaproductie uit China.

Vooral de laatste jaren is Etsy steeds meer “vervuild” geraakt met dropshippers en mensen die aliexpress kostuums en props doorverkopen. Blijf dus heel goed opletten en vergelijken! Gebruik je gezond verstand, controleer reviews, communiceer met de verkoper, en maak duidelijke afspraken voordat je een aankoop doet.

Twijfelgevallen

Het klinkt een beetje vreemd maar dan zijn er ook nog enkele twijfelgevallen. Zoals Light in the Box en Milanoo. Honderden, en honderden cosplay kostuums zijn er te vinden, net als vele andere accessoires zoals pruiken, schoenen, en meer.  Persoonlijk hebben wij niks anders dan goede ervaringen gehad met beide sites en de problemen die we hadden zijn altijd naar volle tevredenheid opgelost. Ze scoren echter wel gigantisch laag op Trustpilot en vele mensen raden deze site af. Bestel dus op eigen risico!

Vermijd de volgende shops

In tegenstelling tot Light in the Box en Milanoo zijn er ook voldoende sites die we absoluut kunnen afraden cosplays kopen, niet alleen uit persoonlijke ervaring maar ook door bedroevende reviews online. Enkele webwinkels waar je in elk geval beter niet kunt bestellen zijn o.a. Cosplay Made, Cosplay Shopper, en CosplaySky.

De kans dat het fout gaat met je bestelling is bij deze sites namelijk ontzettend groot, en hulp van de klantenservice hoef je niet te verwachten. Er zijn absoluut verhalen van zeer tevreden klanten, maar de ontevreden zijn een stuk groter in aantallen…

Jouw adresjes?

We hebben nog lang niet alle cosplay sites persoonlijk kunnen proberen en zijn dan ook erg benieuwd naar jullie ervaringen! Met welke site(s) en/of sellers heb jij persoonlijke goede ervaringen? Deel ze met ons in de comments!

Dit artikel – Waar kun je cosplays kopen? – verscheen voor het eerst op 19 juli 2017 en is voor het laatst geüpdatet op 19 maart 2021.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie