Wanko Soba Noodle Challenge

Ben jij dol op soba noedels of eten in het algemeen? Dan is de Wanko Soba Noodle Challenge jou wellicht op het lijf geschreven! Het stadje Morioka is beroemd om haar noedels en dan met name om de Wanko Soba variant die daar met de hand gemaakt wordt. Wat bijzonder aan deze variant is, is dat het in een wedstrijdvorm geserveerd en gegeten wordt.

Wedstrijdje noedels eten

Tijdens deze challenge is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk kleine bakjes soba noedels op eet. Er zit geen tijdslimiet op dus je kunt net zo lang door gaan tot je echt propvol zit. De enige voorwaarde is dat je tussendoor niet van je plek af mag of mag overgeven dit is namelijk een onmiddellijke beëindiging van de challenge.

Daarbij komt ook dat de uitdaging niet alleen maar het eten van de noedels is. Je bent ook een wedstrijdje aan het doen met de persoon die je bakjes vult. Wil je stoppen? Dan moet je het dekseltje op jouw bakje zien te krijgen vóórdat ze er nieuwe noedels in kan stoppen. Is zij sneller? Dan moet je door eten!


Hoeveel bakjes denk jij te kunnen eten?

Dit lijkt wellicht makkelijker gezegd dan gedaan, zeker omdat het om kleine bakjes gaat die je in één hap kunt opeten. Maar vergis je niet, deze kleine beetjes tikken hard aan. Zeker als je ook nog gebruik maakt van de optie om diverse toppings toe te voegen zoals zeewier of paddenstoelen.

Gemiddeld genomen eet een vrouw tussen de 30 tot 40 bakjes leeg en een man 50 tot 60. Tijdens ons bezoek was er echter iemand die maar liefst 164 schaaltjes leeg wist te krijgen. Wij kwamen jammer genoeg niet verder dan 87…

Héél, veel soba

En wie denkt het record te kunnen behalen moet zich goed voor bereiden! Op moment van schrijven staat deze op maar liefst 517 (!) bakjes, de recordhouder daarvoor had er 357.

Vind je het moeilijk om in te schatten hoeveel dat nou precies is? 15 Kleine bakjes staan gelijk aan één normale portie soba noedels. Dat betekent dat de recordhouder ongeveer 34 “normale” porties achter elkaar heeft opgegeten. Echt een intense hoeveelheid.

Tel jij deze 164 bakjes na?
Een normale portie soba.


Wanko Soba Noodle Challenge zelf proberen?

Denk jij dat het jou lukt het record te verbreken? Dan kun jij een poging wagen bij de “Azumaya Honten Wanko Soba” vestiging in Morioka. Let goed op want dit is NIET de locatie (Azumaya Otesaki Wanko Soba) die google maps je als eerste laat zien. Er zijn meerdere vestigingen in Morioka maar de locatie die je moet hebben is dus “Azumaya Honten Wanko Soba”, ook te herkennen aan de blauwe gordijntjes die je bij de ingang vindt.

Let wel! Het personeel spreekt niet echt goed Engels maar voldoende om uit te leggen wat de bedoeling is, en waar nodig is er ook nog documentatie beschikbaar in het Engels.

Dit artikel – Wanko Soba Noodle Challenge – verscheen voor het eerst op 29 januari 2019 en is voor het laatst geüpdatet op 29 mei 2020.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie