Wat is de Don Quijote (Donki) in Japan?

Wanneer je de naam Don Quijote hoort denk je wellicht niet meteen aan een winkel. En toch is dat precies wat het is, in Japan tenminste! Daar is de Don Quijote, of zoals ze hem in Japan ook noemen; Donki, een waar begrip. Het is een bekende winkelketen die je in vrijwel elke (grote) stad wel tegenkomt. Ze staan bekend om hun lage prijzen en enorme assortiment aan producten.

Propvol

De winkel staat van top tot teen helemaal volgepropt met schappen, dozen, en displays. Hier vind je werkelijk alles wat je maar nodig hebt. Of het nou gaat om gootsteenontstopper en pannen, je op zoek bent naar een kostuum om je te verkleden, of nog wat lekkers wilt hebben voor het avondeten, je kunt het allemaal vinden bij de Donki!

Het is een beetje een mix van een warenhuis zoals de V&D en C&A met de Action. Denk echter niet dat het allemaal random “troep” is of spullen van lage kwaliteit. Zeker niet! En hoewel elke winkel wel grotendeels dezelfde formule en schappen indeling volgt is het elke keer weer een avontuur wat je er precies kunt tegenkomen. Het aanbod wisselt namelijk regelmatig, maar net waar de inkoop van Donki op dat moment interesse in heet gehad.

Daarnaast hebben sommige winkels nog een aparte afdeling van het een of ander. Zo heeft de Donki in Asakusa ook een groot aquarium en allerlei benodigdheden voor je eigen vissen!

De 18+ afdeling

Nog een opvallende afdeling is de 18+ sectie. Deze is meestal niet heel groot maar heel makkelijk te herkennen. Het is namelijk een afgesloten stukje van de winkel, met bij de entree gordijntjes waar groot 18+ op staat. Uiteraard hebben we er uit nieuwsgierigheid ook even achter gekeken. En mocht je op zoek zijn naar 18+ spul dan zit je hier absoluut goed. Er is een uitgebreid aanbod aan dvd’s, boeken, manga, prints, kostuums, en heel veel speeltjes voor zowel mannen als vrouwen.

We kunnen natuurlijk niet teveel laten zien van wat je allemaal achter deze gordijntjes tegenkomt, maar bovenstaande foto geeft denk ik al een goed beeld! En nee, niet alles was getekend of in anime-stijl er was ook genoeg “echt” 18+ materiaal te vinden voor de liefhebber.

Gekke hebbedingetjes en souvenirs

Ook buiten de 18+ sectie kijk je echter je ogen uit. Wij vinden het fantastisch om uitgebreid door de winkel te slenteren want je weet gewoon niet wat je allemaal voorbij ziet komen. Niet alleen kopen we er graag souvenirs voor onszelf, maar is het ook dé plek om unieke souvenirs te vinden om mee te nemen naar huis. Vaak heb je voor nog geen €10,- al een tof souvenir te pakken!

Ook heeft de winkel ons al een paar keer geholpen met last-minute ideetjes of problemen. Zo hebben we er in 2016 nog een last-minute Halloween kostuum kunnen vinden om mee te doen met Halloween op de Shibuya Crossing, en toen de wc van onze Airbnb verstopt raakte was het de Donki die ons “redde” dankzij hun selectie ontstoppers.

Make-up en verzorging

Waar de Donki ook bekend om staat is hun selectie make-up en verzorgingsproducten. Je vindt er er diverse bekende merken die J-Fashion liefhebbers ongetwijfeld zullen herkennen. Ook voor cosplayers is het een fijne winkel om goodies te shoppen. Zo is hun aanbod circle lenzen echt gigantisch groot en kun je je lol op met alle nepwimpers.

Ben je meer op zoek naar huidverzorging? Natuurlijk kan Donki je dan ook helpen! Je vindt er schappen vol de lekkerste crèmes, lotions, cleansers en verzorgende gezichtsmaskers. Een persoonlijke favoriet is ook hun verzameling bath bombs, vaak met een klein verzamelfiguurtje er in van series zoals Pokémon en Kirby.

Lekker eten en drinken

Alsof je nog niet genoeg redenen had om de volgende keer een Donki binnen te stappen, er is ook nog een uitgebreide selectie aan snoep, snacks, eten, en drinken te vinden! Dit gaat van Japanse klassiekers zoals dagashi tot moderne klassiekers als Pocky, tot geïmporteerd snoep. Zo kwamen we er zelfs de oer-Hollandse Droste chocolaatjes tegen!

En in sommige Donki’s kun je ook terecht voor wat meer verse producten zoals bentoboxes en gekoelde drankjes. Maar deze vind je niet overal terug.


Donki bezoeken

Nu ook heel erg benieuwd naar de Donki? Zoek dan even in Google maps op of er eentje bij jou in de buurt zit wanneer je in Japan bent. Met meer dan 160 verschillende winkels in heel Japan zit er vast eentje vlakbij! En heb je geen idee waar je moet beginnen met kopen, kijken, of eten bij de Donki? Ze hebben een Engelstalige website met nieuwtjes en handige tips!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie