Unieke uitjes in Japan met Rakuten Travel Experiences (voorheen Voyagin)

Regelmatig krijgen wij de vraag of we tips hebben voor het doen van leuke dingen in Japan. Unieke dagtripjes of ervaringen, het vinden van gidsen en meer. Vaak raden wij dan aan om eens op Rakuten Travel (voorheen Voyagin) te kijken. In feite kun je Rakuten Travel vergelijken met een soort online reisbureau, maar dan specifiek voor uitjes en unieke ervaringen in Japan.

Voyagin is in 2011 opgericht door Masashi Takahashi en sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste online boekingsplatformen. In 2022 werd Voyagin overgenomen door Rakuten en kreeg het platform de naam Rakuten Travel. Het is met name handig voor reizigers die geen (of beperkt) Japans spreken, graag nieuwe mensen willen leren kennen, of simpelweg ontzorgt willen worden tijdens hun reis.

Greep uit het aanbod

Via hun website kun je dagtripjes boeken voor allerhande activiteiten. Denk aan tickets voor pretparken , maar ook reserveringen in Japanse restaurants, het bijwonen van sumo wedstrijden, en zelfs Japanse facelifts of helikoptervluchten. Een kleine greep uit de meest populaire activiteiten zijn bijvoorbeeld:


Er is dus meer dan genoeg keuze, en in vrijwel alle grote steden van Japan is er wel wat te doen. Zelfs in Hokkaido en Okoniwa bieden ze nog meer dan voldoende activiteiten aan om je te kunnen vermaken.

Waarom Rakuten Travel (voorheen Voyagin)?

Een hoop van deze activiteiten zijn ook prima zelf te regelen, mits je Japans spreekt. En dat is precies waar de kracht van Rakuten Travel ligt! Ze maken het voor toeristen en buitenlanders makkelijker om deze unieke zaken te ervaren. Niet alleen door het reserveringsproces te versimpelen, maar ook door (indien gepast) een lokale gids of begeleiding te regelen.

Daarnaast is het via hen soms ook mogelijk om last minute kaartjes te regelen. Bijvoorbeeld voor het Studio Ghibli Museum. Handig als je dat vergeten bent te doen voor vertrek naar Japan, of simpelweg niet eerder wist dat het bestond.

Maar wat ons betreft is één van de grootste voordelen het geld. Want door te boeken via Rakuten Travel krijg je regelmatig korting op diverse activiteiten. Zo krijg je soms korting op het eten en drinken, op de entree, of een extra souvenir als je via hen geboekt hebt. Deze kortingen kunnen ze geven doordat ze met diverse attracties speciale partnerships aan gaan, dit kan zelfs tot 40% schelen! 

Soortgelijke diensten

Rakuten Travel is uiteraard niet de enige aanbieder van dit soort diensten. Zo zijn er gespecialiseerde platformen zoals Nagomi Visit die unieke ervaringen aanbieden, maar ook meer all-round platformen zoals Trip Advisor, of directe concurrenten zoals Headout. En zelfs Airbnb met hun boekingdienst. Je hebt dan ook meer dan genoeg keuze tussen de verschillende aanbieders. Welke je kiest hangt helemaal af van je (persoonlijke) voorkeuren en ervaringen.

Onze voorkeur gaat echter (in Japan) uit naar Rakuten Travel. Simpelweg omdat het bedrijf ons tot op heden nog geen enkele keer teleurgesteld heeft, een breed aanbod aan leuke uitjes biedt, en voor ons ook belangrijk: daadwerkelijk Japans is. Hierdoor zitten ze “dichter op het vuur” en weten ze vaak net wat meer bijzondere dingen te regelen. Met name met locals of zeer specifieke regionale uitjes.

Let wel: op de een of andere manier worden betalingen met creditcard nog wel eens afgewezen via de website. Maar ze accepteren ook PayPal en dat gaat eigenlijk altijd goed.

Meer weten over onze ervaringen met Rakuten Travel? Bekijk dan bijvoorbeeld eens onze artikelen over het Robot Restaurant, Kawaii Monster Café, of Pachinko voor Toeristen. Let wel, het Robot Restaurant en het Kawaii Monster Café zijn inmiddels gesloten.

Note: Dit is geen gesponsord artikel. Wel bevat dit artikel affiliate links. Dit kost jou echter niets extra’s maar helpt ons enorm. Bedankt hiervoor!
Dit artikel – Unieke uitjes in Japan met Rakuten Travel (voorheen Voyagin) – verscheen voor het eerst op 4 maart 2020 en is voor het laatst geüpdatet op 8 januari 2022.
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie