Weiß Schwarz TCG Review: Gesponsord door Seikatsu

Nederland is weer een Japan webshop rijker met de komst van Seikatsu! Niet alleen verkopen ze tientallen soorten Japanse snacks en dranken, maar ook lifestyle artikelen zoals kinchaku tasjes, servies zoals sushi sets en thee bekers, en otaku spulletjes zoals Weiß Schwarz kaarten!

Deze laatste categorie is nog niet zo heel erg bekend maar, zo zijn wij achter gekomen, zeker je aandacht waard! Wij mochten van Seikatsu kennis maken met deze nieuwe trading card game, terwijl we lekker weg knabbelden op wat heerlijke Hello Panda koekjes.

IMG_0518

Als groot fan en verzamelaar van Pokémon kaarten heb ik een zwakke plek voor trading card games, al helemaal als de kaarten bedrukt zijn met toffe afbeeldingen van series die ik graag kijk.

Van allerlei series vind je Weiß Schwarz kaarten, denk hierbij aan Persona 4, Hatsune Miku, Sword Art Online, Fairy Tail, en Love Live! Niet zo gek dus dat de Weiß Schwarz kaarten alleen al qua uiterlijk goed bij me in de smaak vallen.

In dit geval mocht ik twee trial (aka basic) decks uitproberen van Kill la Kill en Bakemonogatari. Dit begon natuurlijk met het uitgebreid bestuderen van de mooie kaarten en stiekem een beetje met ze spelen in combinatie met m’n bakemonogatari figures 😉

IMG_0536

Daarna was het toch echt tijd om de game eens uit te gaan proberen! In de trial deck zit een handige selectie met alles wat je nodig hebt om te kunnen starten met Weiß Schwarz duels. Natuurlijk de kaarten zelf maar ook een boek met regels, uitleg, en een speelmat met duidelijke vlakken voor de kaarten.

Al moet ik eerlijk zeggen dat we, zelfs met behulp van het boekje en alle uitleg, toch stiekem even een youtube filmpje erbij hebben gepakt voor wat extra speeltips en voorbeelden om ons goed op gang te helpen.

IMG_0526

Eenmaal uitgevogeld hoe het spel in elkaar zat konden we echt gaan beginnen! De bedoeling van het spel is om je tegenstander aan de hand van duellen naar level 4 te krijgen. Wanneer je tegenstander daar terecht komt is het spel afgelopen en heb je gewonnen!

Je doet dit door een selectie te maken van de juiste kaarten combinaties. Elke kaart heeft zo z’n eigen level, kracht, en eigen abilities voor aanval of support. Afhankelijk van de kaart en je speelstijl kun je allerlei combinaties maken om zoveel mogelijk damage te doen bij je tegenstander, of om je eigen verdediging zo hoog mogelijk te houden.

Het doen van damage bij je tegenstander en voorkomen dat je zelf (zo min mogelijk) damage krijgt is van het grootste belang want, elke hoeveelheid damage voegt extra kaarten toe aan je “clock zone” en wanneer deze vol is ga je een level omhoog, en ben je dus een stapje dichter bij winnen of verliezen!

IMG_1175

De basis is dus vrij simpel en doordat wij beiden met een trial deck speelden hadden we vooral basic kaarten. Het spel kan echter al snel een stuk ingewikkelder worden wanneer je meer verschillende kaarten hebt, elk met hun eigen abilities.

Het spel is dan ook een stuk meer “verslavend” dan je denkt! Doordat je de basis snel onder de knie hebt, is het voor iedereen te leren en te spelen. Voeg hier aan toe dat je een enorme verscheidenheid hebt aan kaarten en series (welke je natuurlijk allemaal wilt hebben) en je hebt de perfecte combinatie voor een nieuwe hobby!

awe4t

Ikzelf ben inmiddels al redelijk verslaafd geraakt aan Weiß Schwarz en heb dan ook een behoorlijke wishlist aan (booster) decks die ik wil gaan toevoegen.

Natuurlijk ben ik ook op zoek naar nieuwe tegenstanders, dus lijkt het je leuk om samen het duel eens aan te gaan (op bijvoorbeeld een conventie)? Dan is nu je kans!

Seikatsu heeft namelijke en speciale kortingsactie voor lezers van The Sushi Times! T/m 14 maart krijg je 5% korting op alle Weiß Schwarz kaarten door de volgende kortingscode te gebruiken: sushitimes/weiss. Dus bestel snel een trial deck en ga oefenen 😀

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

1 Comment

  1. Giovanni

    juni 13, 2015 at 3:12 pm

    Ik heb hier nog een verdwaald trial deck van Bakemonogatari liggen. Voor de verandering hou ik mezelf dus eens in bedwang. Kaartspellen zijn normaliter helemaal mijn ding.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X