Wonder Festival 2015 Summer

Iets meer dan een week geleden was het tijd voor de zomer editie van Wonder Festival in Tokyo Japan, één van de grootste figure en hobby exposities ter wereld met een bijzondere focus op model/garage kits. Elke zomer én elke winter is er een editie en elke keer weer is het bomvol!

wonder-festival-summer

Afbeelding via Japan Times.

Grote namen uit de figure industrie zoals Good Smile Company en Kotobukiya laten hun nieuwste en aankomende figures zien en je wordt dan ook overspoelt met prachtige figma’s en schattige nendorois! Het draait echter vooral om de creaties gemaakt door fans, voor fans. Het is een chaotisch evenement met honderden verkopers en stands, zowel groot als klein die allen hun werk willen laten zien en verkopen.

Het feit dat een hoop items one-of-a-kind, limitied edition of Wonder Festival exclusive zijn laat een hoop mensen dan ook letterlijk heen en weer rennen om op tijd hun gewenste items te bemachtigen en laat zelfs de doorgaans zo nette, en beleefde, Japanners hun manieren een beetje vergeten 😉

Jammer genoeg konden wij zelf niet aanwezig zijn maar hebben we een aantal fantastische filmpjes en foto’s gevonden van onder andere de Hobby Linky Japan, AmiAmi crew en Danny Choo die we graag met jullie delen. Voor een volledig verslag verwijzen we jullie echter door naar hun respectievelijke sites.

Laten we eerst maar eens beginnen met de fantastische garage kits die je kunt vinden! Voor degene die niet helemaal weten wat een garage kit is… Het zijn door amateurs/fans gemaakte figures die zelf sculpten en gieten en molden net zolang tot ze precies krijgen wat ze willen.

Soms verkopen figure bedrijven ook garage kits waarbij de figures bijvoorbeeld nog geverfd of in elkaar gezet moeten worden maar over het algemeen gaat het om fan-made producten. Onderstaand een selectie van garage kit foto’s gemaakt door AmiAmi.

Deze diashow vereist JavaScript.

Behalve de garage kits staan er ook vele grote commerciële partijen waarvan we hierboven al een aantal noemden. Uiteraard stonden zij daar niet met lege handen en hadden ze een overweldigend aanbod meegenomen!

De foto’s liegen er niet om, er staat ons een hoop moois te wachten dus hoogtijd om flink geld te gaan sparen om al dit moois aan onze collecties toe te voegen 😉 Nog niet overtuigd? Dan doen deze HobbyLink en AmiAmi foto’s dat vast wel!

Deze diashow vereist JavaScript.

Na het zien van al deze foto’s nog niet overtuigd? Wellicht kan deze selectie van Danny Choo foto’s je wel over de streep trekken om te gaan sparen, want trust me, wanneer deze figures de dealerroom binnenkomen zul je ze willen hebben 😉

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X