Wow Box Kawaii & Beauty Candy Review! December 2015

Dit jaar kwam niet alleen de kerstman langs maar waren we ook erg blij met de komst van de postbode. Deze had namelijk een wel heel bijzonder pakketje voor ons: de gloednieuwe december Wow Box van MogMog! Dit initiatief komt van de snoepliefhebbers van MogMog die hun liefde voor Japans snoep en snacks met iedereen willen delen. Hiervoor hebben ze een candy subscription waarbij je voor een vast bedrag elke maand een mystery box met allerlei lekkers uit Japan kunt ontvangen.

Uiteraard zijn er hier diverse concurrenten van te vinden maar de WowBoxen onderscheiden zich door de diverse thema’s die er zijn én het feit dat je verschillende maten hebt. Op dit moment bieden ze:

The Classic

classic_box_image

The classic box, zit zoals de naam al doet vermoeden vol met klassiek Japans snoepgoed. Of eigenlijk, Japans snoepgoed dat ook over de grenzen erg bekend is. Denk hierbij aan Pocky, chocolade paddestoelen, hi-chew en vele andere favorieten. De box is er in small (4 – 6 items) $14,99, medium (7 – 9 items) $24,99, en large (9 – 11 items) $34,99.

Original Fun & Taste

fun_tasty_box_image

De original fun & taste box zit bordevol allerlei klein snoepgoed en snacks waardoor je zoveel mogelijk kunt proberen in één box. Perfect voor mensen die graag willen kennismaken met Japans snoepgoed buiten pocky e.d. Je hebt deze box in: small (9 – 14 items) $14,99, medium (12 – 16 items) $24,99, en large (15 – 20 items) $34,99.

Kawaii & Beauty

kawaii_beauty_box_image

Tenslotte is er nog de Kawaii & Beauty box. Wat deze box anders maakt is dat deze niet alleen schattig snoepgoed bevat maar ook snoep en snacks die goed voor je schoonheid en gezondheid zouden moeten zijn. Ook deze box komt in drie maten small (6 – 10 items) $14,99, medium (8 – 12 items) $24,99, en large (11 – 25 items) $34,99.

Ons pakket

Behoorlijk wat opties en keuzes dus! Het was dan ook vrij lastig om een keuze te maken tussen één van de boxen om te gaan reviewen maar omdat we nog niet eerder een Kawaii & Beauty candy/snack box hadden gezien besloten we om die te gaan doen. We waren immers erg benieuwd naar het bijzondere lekkers wat ook nog eens goed voor onze schoonheid zou zijn.

Toen de postbode voor de deur stond werd ik al meteen verrast, blijkbaar kreeg ik de large box! En dat was ook echt een behoorlijke pittige doos! Natuurlijk was ik veel te nieuwsgierig en ongeduldig dus had ik deze al opengetrokken voor ik er een foto van kon maken voor jullie maar waarschijnlijk zien jullie toch liever de binnenkant 😉

IMG_3559
IMG_3550

Benieuwd wat het allemaal is? Dat waren wij ook! Meestal is het bij zo’n box een kwestie van hopen dat er een emailtje is met uitleg over de inhoud of dat het makkelijk googlen is wat er allemaal in zit. In dit geval werden we echter blij verrast met niet alleen een omschrijving met alles wat er in de box zit maar ook nog eens een overzicht met ingrediënten. Super handig dus voor mensen met allergieën, intolerantie voor bepaalde stoffen, of andere restricties in het dieet.

Gudetama Gummy Candy

Als er iets is waar ik fan van ben dan is het wel Gudetama. Dit luie ei is een character ontwikkeld door Sanrio en is zo langzamerhand de wereld aan het veroveren. In zo’n mate dat er dus zelfs al speciaal snoepgoed van is. Ik moest en zou dan ook meteen deze Gudetama gummy’s proberen en hield het bijna niet toen ik zag dat ik letterlijk m’n tanden in zijn kont kon zetten.

Anime & Cosplay Conventies (3)

Alleen door de vorm waren deze voor mij direct een succes. Maar ja, snoep moet natuurlijk ook lekker zijn! En hoewel de gummy’s best lekker waren geef ik qua smaak stiekem toch de voorkeur aan “gewone” gummy beertjes.

Kireina Kanshoku (Vijg en Sinaasappel)

Anime & Cosplay Conventies (4)

Mocht je een paar woordjes Japans spreken dan zul je misschien al herkennen dat in de naam van deze snack het woord “kirei” zit, ofwel schoon/mooi in het Japans. Het zakje zit vol kleine bite-size koekjes achtige snacks die me nog het meeste deden denken aan de fruitkick’s van liga. Een eerste hap bevestigde het vermoeden: maar dan velen malen beter. De vulling is goed van smaak en de koek goed van smaak. Of het echt zo gezond is weet ik niet maar het hele zakje bevat in elk geval “slechts” 158kc. Niet slecht voor een snackje tussendoor.

Satsumanma Lotus Root Mix

Ik vind het persoonlijk heerlijk om lekker te snacken met een zak chips maar vaak eet je er weer veel meer van dan je bedoeling was en komen de schuldgevoelens alweer opzetten. Met deze Satsumanma Lotus Root Mix hoef je je nergens meer schuldig over te voelen. Of nou ja, waarschijnlijk nog wel een beetje maar deze chipjes zijn in elk geval een stuk gezonder. Ze bevatten minder slechte vetten, minder zout, en daarbij komt ook dat lotus wortel goed is voor je spijsvertering én dat deze snacks erg lekker zijn.

IMG_3609

De lotus wortel is ietwat zoetig van smaak maar door de crispyness van de chips en de beschaafde hoeveelheid zout is de smaak combinatie echt perfect en moet je je inhouden niet in één keer alles weer op te eten 😉 Stiekem vond ik het wel heel jammer dat er geen duidelijk herkenbare lotus wortel plakjes inzaten (rond met ronde gaten erin) maar dat was wellicht een beetje pech en doet natuurlijk verder niks af aan de smaak!

Paraplu Chocolate

IMG_3584

Aan chocolade was er ook geen tekort want er zaten maar liefste drie verschillende chocolade snoepjes in waaronder deze Paraplu chocolade. Wellicht herkennen sommigen van jullie het gezicht op de verpakking al maar dit is dus overduidelijk Milky chocolade! De verpakking en de vorm van de chocolade zijn uitermate schattig maar de chocolade zelf was jammer genoeg weinig interessant. Lekker maar niet echt bijzonder.

Twinkle Chocolate Balls

IMG_3590

Waar ik ook even van op moest kijken waren de paaseieren. Of tenminste, wat er voor mij uitzag als chocolade paaseitjes maar dan met een kerstverpakking. Alles deed aan paaseieren denken tot je erin beet en ze hol bleken te zijn van binnen met kleine snoepjes erin. Soms kleine chocolaatjes, soms crispy mintballtjes, en soms zelfs kleine gummy’s. Een leuke kerstverrasing dus!

Kyorochan no Yukidama

IMG_3633

De laatste chocolade versnapering was een pakje chocoballs van Kyorochan! Maar dan wel met een bijzondere winter uitvoering waarbij je witte chocolade had met een knisperig stuk in het midden. Yummy <3 Ik heb dit doosje sneller naarbinnen gewerkt dan ik eigenlijk wil toegeven en vond het jamer dat er maar eentje van bij zat.

Kanshoku Kenbi 16 Granen

Anime & Cosplay Conventies (2)

Bang dat je niet voldoende van een bepaalde graansoort binnenkrijgt? Deze crackers moeten ervoor zorgen dat je niks te kort komt. Daarbij zit het boordevol vezels. Dus als we de hoeveelheid suiker en zout die erin zitten maar even vergeten is ook dit een gezonde keuze. Het eten was wel even “schrikken” er zat namelijk een hevige soja smaak aan deze crackers die ik niet verwacht had. Absoluut niet verkeerd maar niet wat ik verwacht had!

SakuSaku Panda

IMG_3572

De Saku Saku pandakoekjes zijn voor mij geen vreemde meer. Je kunt ze namelijk veel vinden op conventies in Nederland en ook bij webshops zoals MostCutest en TofuCute kun je deze schatjes vinden. Daar zijn ze vaak razend populair en niet zo gek want deze chocolade koekjes zijn gemaakt van romige chocolade en crispy biscuit. Top dus!

Soy Carat (Olijfolie en Knoflook)

Op de verpakking zag ik knoflook staan en iets wat op olijfolie leek en ik moet bekennen dat er even een rilling over me rug ging. Japan kennende zou dit of een subtiel smaakje zijn of een enorme bom. Ietwat huiverig opende ik het zakje en pakte de eerste soy carat en nam dapper een hap. De buitenkant had relatief weinig smaak maar de twee balletjes in het midden compenseerden dit behoorlijk.

Anime & Cosplay Conventies (1)

Ik weet niet zo goed hoe ik de smaak moet omschrijven maar het leek een beetje op cheese onion chips zonder de cheese. Al met al niet slecht want cheese onion is een favoriet van me. Daarbij is dit ook een goede snack na alle zoetigheid want volgens de omschrijving zouden de ingrediënten je lichaam helpen beter om te gaan met suiker. Hoe het dat doet werd me niet helemaal duidelijk maar het klinkt wel leuk.

Sakeru Gummy (Citroen)

Volgens de verpakking zouden deze citroen snoepjes met chiazaad een wonder zijn voor je gezondheid en schoonheid vanwege essentiële bestandsdelen (welke zeiden ze niet). Klinkt prima toch? Eenmaal de verpakking echter geopend moest ik wel even lachen, per snoepje zitten er misschien 5 chia zaadjes in, dat moet toch wonderen doen?

IMG_3620
IMG_3621

Daarbij is de consistentie erg vreemd en deed het denken aan de cheese strings die je vroeger wel eens at (of bestaan ze nog steeds?). De eerste hap deed er ook erg aan denken want het geheel had een rare, rubberen, gummy consistentie, maar gelukkig wel een lekkere citroen smaak en de sporadische chia zaadjes.

Kagome Smoothie (Mango Mix)

IMG_3637

Nog een grote verrassing in deze box was dit flesje/pakje met smoothie. Ik heb nog nooit een box ontvangen waar vloeibaar spul zoals drinken in zat en ik vond het dan ook ontzettend leuk om dit wel een keer tegen te komen en dan ook nog zoiets leuks als dit! Met mango kun je me altijd blij maken maar jammer genoeg was de smaak van dit drankje toch even iets om aan te wennen. Zeker niet vies maar of ik het de volgende keer in Japan zou halen?

Oekaki Gummy Land

Last but not least de Oekaki Gummy Land DIY candy kit waarmee je zelf snoepjes kunt maken! Aan de hand van de verpakking kun je er, zelfs als je geen Japans kunt, al heel snel achter komen hoe je deze snoepjes kunt maken.

IMG_3683
Anime & Cosplay Conventies

Mocht je nou niet helemaal weten waar je moet beginnen? Dan staan er op YouTube een hoop instructievideo’s. Zelf heb ik het gewoon aan de hand van de verpakking gedaan en het resultaat? Eerlijk is eerlijk, het maken was leuker dan het eten want echt lekker zijn deze snoepjes niet. Maar ach, dat is in dit geval maar bij zaak zullen we zeggen.

Al met al echt een behoorlijke selectie dus want het meeste van dit snoepgoed is niet goedkoop en vrij groot/zwaar om te versturen. Ook was het erg leuk om zo’n divers aanbod aan producten te proberen en dan ook nog eens soorten die je niet vaak tegenkomt. Ik betwijfel of de box echter wel zo goed is voor je gezondheid maar leuk en lekker is die zeker!

Ik vond het buitengewoon fijn dat er zoveel diversiteit in zat én dat duidelijk verteld werd wat er in zit. Wat mij betreft is de Wow Box dan ook echt een aanrader en heeft deze een streepje voor op soort gelijke mystery boxes die vast en zeker nog eens zal bestellen.

Zelf ook benieuwd geworden naar de WowBox? Dan kun je met de volgende code 10% korting krijgen op een box naar keuze.

logo

S-BMKENF9D

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie