Camera Japan Film Festival 2018.

Yokai invasie tijdens het Camera Japan Film Festival 2018!

Het is weer tijd voor het jaarlijkse Camera Japan Film Festival! Omdat nieuwe en klassieke films uit Japan zelden in Nederland te zien zijn, richtte een groep Rotterdamse liefhebbers in 2006 CAMERA JAPAN op: een vierdaags festival waar de beleving van Japanse cultuur centraal staat. Dit keer kunnen we van 26-30 september bij WORM en LantarenVenster in Rotterdam gaan genieten van tal van Japanse films! Dat niet alleen, ook van 4-7 oktober kun je de Japanse cinema nog bewonderen maar dan bij Kriterion en Eye Filmmuseum in Amsterdam.

Nu, ruim tien jaar verder, staat de dertiende editie geheel in het teken van bijgeloof en wordt er speciale aandacht geschonken aan de vele Japanse legendes rondom yokai en andere spirituele wezens. Ook dit jaar beloven ze weer een spetterende editie te gaan neer zetten met tientallen Japanse films van alle genres en voor ieder wat wils!

Tal van fantastische films

Zoals altijd heeft Camera Japan weer gezorgd voor een knallende selectie aan films die een grote variatie aan genres laat zien. Uiteraard dit keer extra aandacht voor wat bovennatuurlijke verhalen die je soms flink doen griezelen! Zo kun je de Nederlandse première meemaken van “Tokyo Vampire Hotel“, de nieuwste titel van cultregiseur Sono Sion. En wil je eens goed kennis maken met de Japanse yokai? Dan mag je “Rokuroku: The Promise of the Witch“niet missen! Deze verzameling korte horrorverhalen laat je een aantal van de meest gevaarlijke zien uit de Japanse volkslegendes.

Voor de mensen die liever een wat luchtiger verhaal kijken is er ook meer dan voldoende keuze met films zoals de romantische komedie “Tremble all you Want“, of “Room Laundering” waarbij je een hele andere, en met name komische, kijk krijgt op lastige spoken in huis.

En zoals we inmiddels wel gewend zijn van het Camera Japan Film Festival komen ook de liefhebbers van anime niks te kort. Zo is de Studio Ghibli klassieker “Pom Poko“uit de kast getrokken en kan men aanschuiven voor het lieflijke “Okko’s Inn“. Absolute, blijde verrassing is echter ook de vertoning van “Mary and the Witch’s Flower“. Dit is het spraakmakende debut van studio Ponoc, opgericht door voormalig medewerkers van de legendarische Studio Ghibli.

Bezoekers hoeven dan ook niet bang te zijn dat er niks te bewonderen is! Maar met wederom tientallen films om te kiezen kan het nog wel eens lastig zijn een keuze te maken! Hulp nodig? Bekijk dan hier onze aanraders voor het Camera Japan Film Festival van 2018.

Entertainment naar keuze

Naast films zijn er ook meer dan voldoende andere activiteiten. Zo is er traditiegetrouw een kleine markt aanwezig en kan men zich ook vermaken met het bewonderen van diverse kunstwerken, tentoonstellingen, optredens, workshops, en demonstraties! Zo zijn er op zaterdag 29 september een matcha workshop, en sake tasting (tickets apart verkrijgbaar), kun je op zondag aansluiten om een traditionele Benshi (live-vertelling) bij te wonen, of je eigen Japanse “pickles” maken!

Plan je bezoek

Helemaal enthousiast geworden? Plan dan nu je bezoek aan het Camera Japan Film Festival! Alle informatie vind je op de site en daar kun je ook alvast de tickets boeken. Wees er op tijd bij want sommige films raken snel uitverkocht! En wil je gratis kaartjes winnen voor een film naar keuze? Lees dan snel hier verder.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie