Yu-Gi-Oh: Legacy of the Duelist! Duel AAAALL the people!

Yu-Gi-Oh is toch wel één van de meest bekende kaartspellen die er bestaat. Begin 2000 heeft de serie behoorlijk grote populariteit gekregen waardoor 2 tv series, 4 films, tal van games en 4 spin offs series volgde. Het kan dan ook niet anders dat Yu-Gi-Oh je altijd wel een herinnering zal geven.

Nu kun je dit weer herleven met Yu-Gi-Oh: Legacy of the Duelist! Na tal van platformen en nog meer games, was het nu de beurt aan de PS4 en de Xbox One.

De game komt met een flink verhaallijn en content: je volgt het verhaal vanaf de originele Yu-Gi-Oh tot aan de laatste uitgebrachte spin off. Maar mocht dat niet genoeg zijn, dan zijn er ook nog tal van DLC packages die je kunt aanschaffen. Voor nu heb ik daar nog niet de noodzaak toe gezien, maar voor de echte, echte, die hard fans zal het uiteraard een blessing zijn!

 

Leef je helemaal uit

Zoals gezegd is de campain an sich al vrij uitgebreid. Eén van de voordelen van de campaign is dat je kan kiezen welke deck je gebruikt. Wat bedoel je daar nou weer mee Ferdy? Nou, je kan het deck gebruiken wat er destijds in het de TV-serie gebruikt werd, je eigen samengestelde deck, of een stock deck.

De stock decks zijn er eigenlijk om je te kunnen laten ervaren wat elke spin off serie toevoegde in de Yu-Gi-Oh wereld. De decks uit de tv-series zijn leuk om mee te spelen, omdat je het gevoel hebt dat je precies die momenten na speelt.

Afbeelding via XboxOneHQ.

Afbeelding via XboxOneHQ.

Maar al snel voelde ik het toch kriebelen om een eigen deck te maken. De campaign is pittig genoeg om je te blijven uit dagen! Ook al denk je dat je eigen deck nog zo goed is: er zullen altijd momenten zijn dat je weer van kaarten gaat wisselen, omdat ze beter aansluiten op elkaar of tegenover je tegenstander. Door te spelen leert de game je na te denken hoe je je deck zou moeten opbouwen en hoe je het beste bepaalde vijanden kan verslaan.

 

Meer dan genoeg vermaak

Tijd genoeg zal je er in ieder geval voor krijgen. Met ongeveer 20 uur op de teller, ben ik nog maar op ongeveer 10% van de campaign. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de andere battle opties. Je bent hier dus wel makkelijk 100, dan wel niet meer uren aan kwijt voor je de game volledig hebt uitgespeeld.

Even genoeg van de campaign? Dan zijn er nog de opties tot reverse battle, multiplayer, challenges en deck challenges. De Reverse battle is eigenlijk de volledige campaign, maar dan omgekeerd. Dus waar Yugi Moto, Setto Kaiba zou verslaan, ben jij dit keer Setto Kaiba die Yugi moet verslaan. Ietwat lastig, maar vooral bedoelt om tegen elke mogelijke tegenstander te kunnen spelen.

Afbeelding via ThoseGamingNerds.

Afbeelding via ThoseGamingNerds.

Multiplayer werkt als een charm. Je kan makkelijk regels toepassen en online zoeken naar tegenstanders. Momenteel heb je altijd wel iemand gevonden wanneer je zoekt en lag heb ik nooit ervaren. Tevens is het spelen met vrienden erg aan te raden. Niets leukers dan met een headset te horen hoe je vriend jammert dat hij/zij niet de kaart had zien aankomen.

De Challenges zijn een soort Hard-mode optie om tegen alle spelers uit de Yu-Gi-Oh series te spelen. Je unlocked dit door de campaign mode te spelen, waardoor de vijand wordt vrij gespeeld voor de Hard-mode optie. Pittig, maar met een beetje oefenen zeker wel haalbaar. En verdienstelijk ook, je krijgt er o.a. bijzondere kaarten als prijs!

Als laatste zijn de deck challenges. Dit is waar je een deck in je handen krijgt gedrukt en je 3 van de 5 matches moet winnen. Naar mijn mening is dit de lastigste, gezien je nooit echt helemaal weet wat je met je deck allemaal kan doen. So far is het met 1x gelukt het te halen, maar daarmee ook wel de moeite waard geweest.

 

Niet alles is perfect

Het moge duidelijke zijn: er is meer dan genoeg te doen om je Yu-Gi-Oh hartje te laten zingen. Met ruim 6600 kaarten om mee te spelen zijn er momenteel dan ook meer dan genoeg mogelijkheden om de meest vette decks te maken.

Maar er zijn natuurlijk ook min punten! Visueel gezien had ik iets meer verwacht. De game oogt alsof het een PS3 game is en dat is wat teleurstellend. Zeker op de momenten wanneer er een monster animatie is (in het geval wanneer er een 3000+ attack monster aanvalt) heb je het idee dat je voor de gek wordt gehouden.

Afbeelding via PSNStore.

Afbeelding via PSNStore.

Maar wellicht is moeten we hier dan ook eerlijk naar de prijs kijken en zeggen dat de prijs/graphics verhouding gelijk staat, je krijgt waarvoor je betaald. Soms is er ook een klein frame-rate probleem (happeringen) maar dit valt makkelijk op te lossen in de settings. Muziek variatie is er eigenlijk niet en kan na langere tijd wat vervelend worden, ook dat is simpel op te lossen door de muziek te dimmen en je eigen deuntjes af te spelen.

Goed, er zijn dan wel een paar min punten, maar deze zijn niet het belangrijkste wanneer je Yu-Gi-Oh speelt. De beginnende speler kan makkelijk instappen en de gevorderde speler zal genoeg uitdaging krijgen. Het samenstellen van de deck, de hoeveelheid aan kaarten, de uren speelplezier en de verschillende speltopties zorgen ervoor dat dit naar mijn mening één van de beste Yu-Gi-Oh spellen is die je kan spelen.

 

Yu-Gi-Oh: Legacy of the Duelist!
8 / 10 Ons cijfer
Story9
Gameplay10
Graphics7
Geluid6
Ferdy is het geweldige team van TST binnen gedrongen om zijn enorme interesse voor al dat wat met Japan te maken heeft te delen. In het bijzonder schrijft hij over eten, drinken en games en denkt hij dat hij vaak grappige teksten kan schrijven. Veel leesplezier gewenst!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X