YUMETWINS BOX REVIEW FEBRUARI 2018

YumeTwins Box Review Februari 2018

Een hype die je tegenwoordig vaak ziet zijn subscription boxen. Wij als Japan fans, en dan vooral op kawaii gebied, hebben geluk want in deze categorie zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. Zo kwam ik op social media vaak de box van YumeTwins voorbij komen. Na een paar keer naar hun website te hebben gekeken, dacht ik uiteindelijk: “Ja, ik ga het gewoon doen. Gotta treat myself.”. Zo heb ik heel simpel voor de 1 maand subscription gekozen en was het heel makkelijk te betalen met PayPal. In totaal koste de box ongeveer €30,- (inclusief verzendkosten).

Aangezien ik mijn box in januari besteld had, kreeg ik de februari box. Nadat een bevestigingsemail had ontvangen dat alles goed gegaan was en dat ik mijn YumeTwins box kon ontvangen in een bepaalde tijd periode, zat er niks anders op dan te wachten. Het bedrijf achter YumeTwins zit in Japan en je box wordt uit Tokyo verzonden, dus ik hield er rekening mee dat het wel enige tijd kon duren. Ik was dan ook aardig verrast toen ik mijn box al binnen 2 weken al bezorgd was! In vergelijking tot een andere subscription box vond ik hem ook aardig wat groter dus ik was aangenaam verrast. Aan de buitenkant zag de box er in ieder geval al erg leuk uit!

Sumiko-groetjes!

Na opening gingen de aangename verrassing maar door! Ik werd gelijk begroet door een lieve egel knuffel die eigenlijk al half aan het ontsnappen was uit de box, zo rond en fluffy dat die is! Maar mijn oog werd eigenlijk direct getrokken naar de Sumikko gurashi beker en lepel! Deze serie heeft mijn hart al een poosje geleden veroverd dus hier was ik erg blij mee!

Per box waren er verschillende soorten prints en mogelijkheden voor de beker maar in mijn geval had ik er eentje met een diverse thema. De print om de beker heen laat allemaal verschillende taferelen en zien er natuurlijk allemaal super cute uit! Zelfs aan de binnenkant zitten ze verstopt.

De beker zelf is van stevig plastic, dus als het een keer zo ver komt dat je hem laat vallen, zal d’r niet gelijk een barst inzitten. Klein minpuntje is dat die niet in de vaatwasser en magnetron kan. Netjes met de hand afwassen dus.

Verder met de Sumikko gurashi series, was er nog een hele grote, mooi lepel. Deze is vooral bedoelt om je ramensoep en dergelijke mee te eten, maar met de kippensoep van je moeder zal die het zeker niet minder doen!

TsumTsum gekte

Een 2e reeks waar verschillende items van in de box zaten, was de Disney TsumTsums. Hier heb je waarschijnlijk al eens van gehoord en misschien ben je ook in bezit van één of meerdere tsumtsums. In Japan gaat het natuurlijk wel wat verder dan alleen de schattige knuffeltjes, dus hierbij ben ik ook een trotse eigenaar van een tsumtsum bento box en sleutelhanger. De bento is misschien een beetje aan de kleine kant (er zal geen boterham in passen), maar wat koekjes of lekkere stukjes fruit voor onderweg kun je er zeker in kwijt.

De sleutelhanger is een squishy, waar je lekker in kunt knijpen, mocht je dat willen. Extraatje van de sleutelhanger is dat die ook een geurtje heeft! Aangezien de sleutelhanger een beetje een gebakken kleurtje heeft, zou de geur daar ook wel op gebaseerd zijn. Zelf vind ik het een moeilijk om te omschrijven waar die ook echt naar ruikt, maar het is een ieder geval een lekker geurtje. Nu maar afwachten hoe lang die ook blijft zitten. Note: voor de mensen die erg gevoelig zijn voor geurtjes, zal de geur van de sleutelhanger waarschijnlijk te sterk zijn.

Niet bepaald een picknick

Als laatste item, en misschien ook wel het minst kawaii, is het een markeer pen/stift. Deze viel een beetje voor mij uit de reeks/thema (wat volgens mij picknick moet zijn), maar zelf ben ik er wel blij mee. Ik ben sowieso een groot stationary fan, dus alle pennen, schriftjes, stickers etc, zijn bij mij altijd van harte welkom.

Het fijne aan Japanse (Aziatische) markeerpennen is dat ze het formaat hebben van een normale pen, dus de kans dat je een te groot vlak markeert, zoals bij onze giganatische Westerse markeerstiften, is klein. Dus in het kort, niet echt kawaii/bij het thema passend, maar zeker wel gewaardeerd.

Waar voor je geld

Om deze review kort samen te vatten ben ik dik tevreden met de YumeTwins box. Betaling is erg simpel en in verhouding met alle items die je krijgt, misschien niet goedkoop maar je betaald zeker niet teveel. De levering was ook erg snel en de box waarin alles wordt verstuurd ziet er leuk en netjes uit. Een leuk extratje wat de mensen achter de YumeTwins box doen, is dat ze een klein foldertje meeleveren met extra informatie over de items in de box en speciale acties die ze verder nog hebben.

Dus mocht je eens wat geld overhebben of zat je al een tijdje na te denken over een subscription box? Dan vind ik YumeTwins zeker een aanrader, voor alle kawaii fans! Mocht je geïnteresseerd zijn in een Japans box maar ben je niet zo van de kawaii way of life? Geen stress, de mensen achter YumeTwins hebben ook een box vol met Japanse snacks! En voor de make-up liefhebbers onder ons: een box vol met Aziatische beauty producten. Voor ieders wil wat dus!

Tenslotte wil ik nog even duidelijk maken dat ik en The Sushi Times hiervoor niet gesponsord zijn. Dit heb ik uit eigen interesse en uit eigen portemonnee betaald, maar ik vond het het zeker waard.

Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie